Jak jsme volili na Jílovsku?

Jílováci ve škole, přespolní například v hasičárně. Jílováci zřejmě volili převážně stávající vedení města. Výsledky hlasování v jednotlivých obcích nebyly zveřejněny. Vím jistě, koho jsem volil já.    

Volil jsem konzervativně pokrokovou Stranu zelení. Proč konzervativní? Zelení chtějí zachovat plán rozvoje města a krajiny ve stávajícím stavu, chtějí spíš investovat do menších obcí, a hlavně se snaží vší silou zabránit stavbě dálnice D3, která naprosto zničí ráz dolního Posázaví. Pokrokoví jsou tedy podle názvu strany a zaměření na IT technologie.

 

Druhá strana s podobným programem byla „Jílovsko pro lidi“. Některé lidi z obou stran znám buď osobně nebo podle jména. Z 15 členného zastupitelstva dostala každá strana po třech mandátech, tedy šest. Žádná sláva.

 

„Hradní“ stranou byla starostenská - „Volba pro město Jílové u Prahy“ s dosavadním starostou Peškem, ta dostala 7 hlasů, takže můžeme počítat s tím, že většina peněz poteče do města a ne do přilehlých obcí. Doprava z okrajových obcí bude dál špatná, takže se lidé budou muset spolehnout na auta, přičemž silnice mezi obcemi a městem jsou mizerné: jednou za rok se největší díry zaplácnou ba dokonce krajnice se opraví, a to je všechno. Pár dobrých věcí se za minulé volební období jistě událo, jsem však příliš zaujat proti vedení města, abych se namáhal na něco vzpomenout.

 

Čtvrtou partají do mariáše je ODS, o této straně nelze napsat nic pozitivního. To, že dostala dva mandáty, není pozitivní ani pro ní. Při všeobecném volebním chlubení, že všichni vyhráli, se s počtem zastupitelů na radnici 9 : 6 pro starostu a jeho squadru to pro obce kolem města Jílové u Prahy žádné vítězství není.

https://www.novinky.cz/p/vysledky-voleb/2022/komunalni-volby/obec/539333-jilove-u-prahy

Dolní Posázaví z vlaku

 

Autor: Jan Lněnička | středa 28.9.2022 12:26 | karma článku: 7,97 | přečteno: 251x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,40

Jan Lněnička

Bolševický nok

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,93