Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bohyně ekonomie lynčuje lékaře?

Minulý týden musela Mělnická nemocnice omezit příjem pacientů, protože celá třetina lékařů odmítá dělat přesčasy. Nepříznivá ekonomická situace má určitě vliv na to, že spousta doktorů odchází do ciziny, kde mají lepší podmínky.

Tím spíše je zarážející, jak vehementně se blogerka a ekonomka paní Šichtářová pustila do lékaře, který se údajně velmi agresivně a arogantně zachoval k pacientce, která chtěla zůstat se dítětem na Jipce.

Netroufla bych si, jako paní Šichtářová, posuzovat situaci, u které jsem nebyla osobně a nevím tudíž, jestli ta paní lékaře nevyprovokovala, jestli naopak nebyla agresivní ona.  Většinou se zastávám žen, ale v tomto případě by  byla skutečně opatrná. Paní Šichtářová například tvrdí, že vzhledem k tomu, že matka odmítající odejít  byla v šestinedělí, měl k ní  lékař být ohleduplnější a brát na to ohled.

Já si říkám, jestli by to nemělo být i naopak, vzhledem k notoricky známému přetěžování lékařů, o čemž svědčí i  výše citovaný příklad nemocnice v Mělníce. Dlouho se mluví o nedostatku lékařů, , kteří musí  sloužit časté přesčasy, a díky špatné ekonomické situaci nemocnic musí často řešit  nejrůznější problémy, by se mělo uvážit, že i on mohl být prostě jen přetažený a unavený, a tak zareagoval jinak, než by reagoval v normální situaci, kdyby byl odpočatý a nebyl ve stresu. Být lepší finanční situace nemocnic, možná by se i podobné situace daly řešit jinak, třeba poskytnutím místa pro rodiče, které chtějí být se svým dítětem. Ale odsuzovat hned lékaře pro aroganci-i to mi přišlo trochu arogantní. od někoho, kdo tam nebyl. Občas čteme o mnohem závažnějších pochybení ve zdravotnictví, ale tak hysterický blog vyzývající téměř  k lynčování daného lékaře,  jako v tomto případě, tu už dlouho nebyl.

Kdyby ekonomové dělali to co mají, místo aby se stavěli do role osvícených kritiků a radili lékařům co mají a co nemají, tak by možná ekonomická situace u nás mohla vypadat jinak.

A ještě jedna zprávička mě minulý týden zaujala-irácká matka, kterou naše policie zastavila při pokusu  dostat se do Německa, se konečně po několika měsících shledala se svými syny.  Mladšímu byly pouhé tři roky, a spolu s třináctiletým bratrem byl převaděči úspěšně dopraven do Německa, což se zbytku rodiny-tedy matce s otcem a s dcerou, už nepodařilo a zůstali na našem území. Jaké asi bylo zoufalství matky, když několik měsíců nevěděla, co s jejími syny je. Ve srovnání s matkou z výše zmíněného případu, která věděla, že dítě nechává v odborných rukou lékařů v nemocnici, tedy  na bezpečném místě, je to situace nesrovnatelná. 

Z ubytovny, kam byl zbytek irácké rodiny převezen, se snažili české úřady přesvědčit, že těm dvěma hochům jde o život, ale nebyli vyslyšeni. Chlapci prý několik týdnů trávili na nádraží, v zimě a o hladu. Nevím co by paní Šichtářová poradila této matce-asi aby vyškrábala policistům  a pracovníků ubytovny oči za to, že ji za jejími syny nechtěli pustit? Někdy řešíme prkotiny a považujeme je za neštěstí aniž bychom si uvědomili, co je skutečné neštěstí a jak vypadá. Ale před tím  někteří radši zavírají oči..

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 5.4.2018 16:57 | karma článku: 22,52 | přečteno: 2270x
  • Další články autora

Libuše Palková

Občas dělám pěkný prasárničky

Přiznám se bez mučení, že i já dělám občas věci, které rozhodně nesouzní s etiketou, bontonem a odporují zásadám slušného chování. Dělám věci neslučitelné s image dámy, nad kterými se někomu může zvedat žaludek a protáčet panenky.

29.3.2019 v 20:53 | Karma: 24,77 | Přečteno: 2069x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Chodila jsem s Ladinem

Konečně se přiznala, pomyslí si blogeři, kteří mě zde opakovaně obviňují z toho, že jsem zakuklená muslimka se sklony adorovat islám . Nebojte, nemám na mysli Usama Bin Ladina, toho teroristu, ani jsem tak nezkomolila jméno Ládín

28.3.2019 v 13:48 | Karma: 18,16 | Přečteno: 1281x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Předvolební boje

Není to tak dávno, když jsme s rozpaky přihlíželi lítému předvolebnímu klání našich kandidátů na prezidenta. Lhaní, podrazy, nečestné manévry, populistická hesla jako Stop imigrantům, přestože bylo jasné že se k nám žádní nehrnou

27.3.2019 v 20:03 | Karma: 13,82 | Přečteno: 973x | Ostatní

Libuše Palková

Jednou nohou v Evropě, druhou v Americe

Tohle není jen metafora pro imigranty pendlující mezi USA a Evropou, ač se to zdá nemožné. Kdo by se dokázal rozkročit přes Atlantik který oba kontinenty odděluje? A přesto existuje místo, kde můžete pouhým okem pozorovat oba...

26.3.2019 v 20:30 | Karma: 15,45 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Popírání holokaustu

Všichni se jistě shodneme na tom, že popírat holokaust je přímo zločin. Popírat skutečnost, že milióny lidí trpěly a zahynuly, to je cynické, nemorální, neetické, a chce to asi hodně silný žaludek.

26.3.2019 v 11:52 | Karma: 18,42 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Tuleja publikoval i v pochybných vědeckých časopisech, nyní žádá o stažení článků

2. května 2024  13:57

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Poslanci mají jednat o zákoníku práce, ANO chce zabránit výpovědi bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  13:49

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  13:45

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik