Zlomí jim boj proti korupci vaz?

„Leoš Heger je prvním ministrem zdravotnictví, který otevřeně přiznal, že korupce v resortu funguje a bují. Je rovněž prvním ministrem, který ji chce řešit. Prvním, kterému to lidi skutečně věří. A je odhodlaný - půjde do toho, i kdyby ho to mělo stát místo...“ Politické listy-Zdravotnictví

zdroj: Google

Ten, kdo sledoval včerejší televizní pořad M. Jílkové Máte slovo se nestačil divit. Tak otevřeně se o korupci, nejen ve zdravotnictví, u nás ještě nemluvilo.

 

„Je těžké tyhle situace řešit, protože je tam často střet zájmů," řekla mimo jiné nezávislá senátorka Alena Dernerová. Ta, ještě jako dětská neuroložka, upozornila na praktiky v ústeckém kraji při nákupu zdravotní techniky přes prostředníky. Byly předražené až o sto procent.

 

A právě o ústeckém kraji byla řeč nejčastější. Vybrané firmy byly navázány na vlivné politiky. Otevřeně se hovoří o kmotru ústecké ČSSD Petru Bendovi, ale nikomu se jaksi nechtělo vyslovit jméno Jiřího Šulce z ODS. Jeho osobu měli diskutující několikrát na jazyku ale pokaždé místo toho zaznělo „není politická vůle to řešit“.

 

Jen totálně hloupý posluchač se nad těmito slovy nezamyslel. Vzpomeňme na televizní pořad „Reportéři“ či „Na vlastní oči“, kdy novináři, při osvětlování nákupů předražené zdravotní techniky, byli J. Šulcem arogantně vykázání z jeho kanceláře se slovy „že se s nimi o tom nebude bavit“.

 

Pane Bendo a Šulci. Budete se bavit!

Dokonce se už nyní musíte bavit s policisty, kteří vás vyšetřují. Doufejme, že se budete muset bavit i se soudcem, který bude mít politickou vůli obléknout vás do tepláků.

 

Vždyť nejde jen jen o pár předražených zdravotních přístrojů, jako jsou dva „roboty“ zakoupené na jedno místo. Tady jde o stovky dalších vámi předražených nákupů z kapes daňových poplatníků. Kdyby toho nebylo, nemusel by se dnes celý národ skládat na další existenci státu.

 

Kontrola těchto zlodějských nákupů prý bude trvat až půl roku. Proč a na co se čeká? Snad ne na to, až budou tyto zlodějiny zameteny pod koberec? Nebo na to, až tito otrlí lumpové zmizí v Karibiku?

 

Tady by měla jít už „legrace“ stranou. Jde totiž o krk nejen ministrům Hegerovi a Johnovi, ale všem, kteří se snaží vyčistit korupcí prolezlou zemi.

 

Politické vůle se proto dožadujme!

 

Zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/zdravotnictvi/189904.aspx

 

 

 

 

 

 

Autor: Libuše Čiháková | pátek 25.2.2011 10:16 | karma článku: 24,86 | přečteno: 1697x