Politika od plotny: Co takhle poslat exekutory i na poslance?

V Litvínově prý začíná další kolo boje proti zneužívání sociálních dávek. Po kontrolách, zda žadatelé vlastní automobil a zjišťování, zda příjemci sociálních dávek nelhali při přiznání majetku, bude litvínovská radnice případně vymáhat zpět už vyplacené peníze. Exekutoři budou zabavovat i osobní věci. Zdroj MF DNES

foto Iveta Lhotská,

Starosta Litvínova Daniel Volák, požaduje, aby byli lidé za podvodné jednání trestně stíháni. A neobává se že, takovýto radikální postup vyvolá u spoluobčanů napětí a nevoli.

„...já nechápu pohnutky odpůrců. Je tu určitá skupina obyvatel, která nerespektuje elementární pravidla slušnosti ani zákony....“ říká Volák.

Správně, pane starosto. S vašimi slovy nelze než souhlasit. Skutečně tu máme skupiny obyvatel, které nerespektují pravidla slušnosti.

Ovšem nejsou to jen ti, kteří si jezdí pro sociální dávky autem a jsou ozdobeni zlatými řetězy. Jsou to i lidé, kteří získali ve volbách naši důvěru a reprezentuji náš stát. Ano, řeč je o politické elitě, napříč politickými stranami, zneužívající poslanecké náhrady

Příspěvek na dopravu pobírají i ti, kteří jezdí do práce vlakem, který mají zadarmo, kteří si nechaji proplácet byty v Praze (fiktivní? pronajíma ji je?), a přitom bydlí ve svém bydlišti...!

Korunu tomu dal bývalý ministr financí Bohuslav Sobotka, který si z poslaneckých náhrad našetřil na byt. Nevidí v tom však žádný problém. „Pro využití prostředků (poslaneckých náhrad) není stanoveno žádné přesné pravidlo - zákon jsem neporušil," řekl pro pro Mladou frontu Dnes. Za co poslanci ve skutečnosti náhrady utratí a kolik jim zůstane v kapse nikdo nekontroluje.

Neměli by, pane předsedo Voláku, být exekutoři posláni i na ně? Neměl by jim být, tak jako podvodníkům v Litvínově, zabaven nemorálně získaný majetek?

Ono je totiž „obyčejnému člověku“ jedno, jestli stát, potažmo daňové poplatníky, okrádají „nepřizpůsobiví“ na sociálních dávkách nebo ti „až moc přizpůsobiví“ při zneužívání poslaneckých náhrad.

Co myslíte?

L.Č.

 

 

Autor: Libuše Čiháková | pátek 14.5.2010 16:45 | karma článku: 25,23 | přečteno: 1473x