Pane Bože za co - další Drábkovina

"Nárok na pomoc by měl mít nově ten, kdo za bydlení dá víc než padesát procent svých příjmů, namísto současných 30 – 35 %, a to zejména u důchodců... ale nesmějí mít nic, co by mohli prodat, protože jinak nemají na dávku nárok..." vyznívá návrh z pera ministra Drábka.  

foto-Google

Ministr Drábek není sám, kdo seniorům utahuje smyčku kolem krku. Z jeho slov "pokud chcete od státu pomoc, prodejte byt" čiší zrůdnost. Zrovna taková, jako když se někteří rodiče dozvědí od svých potomků, že jim ve stáří nepomohou, pokud na ně nepřevedou svůj majetek.

Sledujete tu zrůdnost? Tady se nejedná o ty kteří nechtějí pracovat! Tady jde o ty, kteří celý život pracovali a přispívali do státní pokladny na své stáři! O ty, kteří nekalkulovali jestli si mohou či nemohou dovolit mít dětí! Prostě je, pro sebe i pro stát, měli

To, že je ministr Drábek asociál, kterého na post ministra práce a sociálních věcí dosadil "křesťan" Kalousek, se ví. Pokud sahal na finance jen těm, kteří nechtějí pracovat, tak jsme podle hesla "kdo nepracuje, ať nejí" souhlasili.

Méně jsme, spolu s ombudsmanem souhlasili, když začal Drábek zaváděl tak zvané "novodobé otrokářství" postihující i ty kteří by pracovat chtěli, avšak práci nenašli. Ne každý je totiž schopen podnikat. Nesouhlasíme ani s tím, když těm, kteří se "nemohou ani hnout", jsou odebírány či snižovány příspěvky na péči. A co teď, když jsou na řadě naší rodiče, či prarodiče?

"...jestliže má důchodce barevnou televizi, nějaký šperk nebo po předcích zděděný obraz či zahrádku, musí to prodat..."

Vnímáte tu zrůdnost? Člověk, který celý život pracoval, šetřil, odříkal se, má nyní, když potřebuje pomoc od státu, prodat to, co mu má pomoci zvládnout nelehké stáří? Za kus chleba má prodat byt a jít do nájmu, protože menší byty nejsou? Tam, kde nemá jistotu, že na zvyšující se nájemné bude vždy mít? Kdo mu pak pomůže, když se ve dveřích objeví exekutor?

Staňte se nemajetnými a my vám pomůžeme, říká nejen stát. Na takovou pomoc ti, zvrhlý státe, senioři kašlou! Zrovna tak jako na vypočítavou pomoc některých potomků!

Chtělo by se zakřičet slovy zpěváka Tomáše Kluse "Za co, pane Bože za co...?" Na to si musíme odpovědět sami...

Napsáno pro blog iDNES.

Zdroj: www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Prodejte-byt-pak-vam-pomuzeme-Zrudnost-tepe-Drabka-poslanec-240284

 

Autor: Libuše Čiháková | pondělí 23.7.2012 7:37 | karma článku: 36,95 | přečteno: 3064x