Pan premiér si dlouho hřál hada na prsou. A ne jednoho...

"ParlamentníListy.cz již 4. října informovaly, že v ODS se začínaly objevovat spekulace, že skupina kolem sesazeného expředsedy poslaneckého klubu Petra Tluchoře připravuje plán, jak na letošním podzimním kongresu odvolat současné vedení Petra Nečase..."

zdroj foto: Google

Žádná novinka. Ale to, že "do protinečasovské skupiny Petra Tluchoře, která má blízko i k expředsedovi ODS Mirku Topolánkovi a místopředsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi, má patřit i ministr spravedlnosti a místopředseda strany Jiří Pospíšil", novinka je.

Že Pospíšil "kope za kmotry" se už ozývalo v diskuzích pod články dlouho.

Podezřelé bylo už to, že kauza "Plzeňská práva" dopadla tak jak dopadla, a neodvolání státního zástupce Rampuly, který jako žába na prameni seděl na vyšetřovaných kauzách, Pospíšila odhalovalo.

"Proč myslíte, že ta Plzeň, že ten Jurečko, že jsem šla na státní zastupitelství? Ty v tom klečí, Petr, pražský zastupitelství na tom leží, stejně jako Plzeň celá, nakonec i Renata Vesecká, celá tahle parta na tom klečí. Ty půjdou sedět. Mně je jedno, jestli Bárta ovládá celou policii, protože my držíme celou justici. Proto ten Pospíšil. Všechno je promyšlený, já to hraju teďka tak, že teď se musí získat lidi... Kmenta ty informace má, včera mi to řekl," prohlásila K. Kočí

Pokud opravdu zvítězí tluchořovské křídlo, bude vysoká hra, bez Nečase, pokračovat podle připravovaného scénáře. Tluchoř, Pospíšil, Langer, číhající Topolánek, "velká ryba" Kalousek a další do party - nikde nechtěný Paroubek, a máme tu velkou koalici "co by dup".

Teď ještě chybí, aby tluchořovci prosadili na sobotním kongresu tajné hlasování a spadne klec.

Otevřené kauzy se zavřou, tak jako "nepohodlní", a kmotrování levá-pravá může pokračovat...

 

Napsáno pro blog iDNES

http://libusecihakova.blog.idnes.cz/c/186244/Pozor-Kmotri-pry-planuji-odstrel-Necase.html#t2

Zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/210742.aspx

Autor: Libuše Čiháková | středa 12.10.2011 9:38 | karma článku: 16,53 | přečteno: 1566x