Milý Ježíšku

Už dlouho si přeji velkou nástěnnou mapu světa. Tam bych si označovala praporkem každou zemi, kterou jsme navštívili. Zatím se alespoň těším pozorováním mapky světa pod mými články na blogu iDNES. S každým světelným zablikáním na této mapce, tam kde mne čtou věrní čtenáři, se rozblikají i vzpomínky.

zdroj-archiv

Příž - Manet, Monet, Siena, Eiffelovka, Louvre..., Švýcarsko - Alpy se zasněženými vrcholky, okna horských vilek plné kytek a pasoucí se stáda jakoby plyšových krav se zvonečky..., Rakousko předvánoční nasvícená Vídeň, celá jakoby z krajek..., Maďarsko - Balaton s vodou po kolena, Tokajské víno, čardáš.., Řecko - Olymp, Athény se střídáním stráží, Meteory s kláštery na samém vrcholku hor, věštírna Delfy s Pýthií..., Bulharsko - Sozopol, Albena, Zlaté Písky, nám ukradený člun, na kterém uplavali domorodci do Turecka, Slovensko - stát našich bratrů!!! Kanárské ostrovy - Tenerife s neměnným klimatem, kde staré manželské páry z celého světa přečkávají nevlídnou zimu..., Alžír - bílé terasovitě se k moři svažující město, moje dětství s černoušky a arabskými dětmi... Španělsko - Peniscola - oslava Panenky Marie Sněžné a býčci v ulicích při její oslavě..., Tunis - město Mahdia, v ní luxusní hotelový areál, opak byl ale za branami hotelu... Páni! A těch blikajících světélek na mapce, kde jsem nebyla a už asi nebudu.

Víš milý Ježíšku, mám starého pejska. A jak se říká, "chodí za mnou jako pejsek" tak ten můj se navíc rozklepe sotva vidí, že se někam oblékám. Jeho oči jakoby prosily "nenechávej mne samotného."

A protože sama začínám pociťovat co stáří obnáší, jeho prosbám vyhovím. Denně mu slibuji, že dožije důstojně a hlavně se mnou. A jelikož se sliby mají plnít, tak mi milý Ježíšku bude pod stromečkem stačit mapka naší země. Ta mi pro moje výlety autem s mým věrným pejskem Bertíkem bude stačit.
Děkuji ti mnohokrát. L.Č.

 

 

 

 

Autor: Libuše Čiháková | sobota 11.12.2010 13:13 | karma článku: 14,37 | přečteno: 1063x