Ráda
se směji. A to dokonce i když si moji blízcí dělají
legraci ze mně. Protože předpokládám, že i
ostatní se rádi zasmějí, poslala jsem loni
před Vánocemi svým známým a rodině
recept na vánočního krocana, který jsem
obdržela mailem. Zanedlouho mi volal syn a líčil, jak se
celá rodina té blbosti smála až je břicho
bolelo a že zaslaným recepisem teď vylepšují náladu
svých návštěv. Dnes jsem na dotyčný recept
znovu náhodou narazila a napadlo mě se s vámi o něj
podělit:
Moda.cz-kresba Marcela Weissová
- Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200° C.
- Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla.
- Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250° C, ať trouba pořádně bručí. Dáme si další tři whisky. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlivě hlídáme. Občas uchopíme flašku whisky a nalejem si do řepy.
- Po další půlhodince se opatrně vydáme k lince a krocanou prdočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzme se neupálili vo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dáme dalších pěét nebo zedm fiski a pak a tak.
- Kurvacana pečem další dři hodinký (ale je to fcélku fuk) a každých deset minud dem čúlat.
- Je-li to aáspoň drošku moľný, dolezem ke sforáku a úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ješdějednoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóho prokladýho ffóógla zéé zeměé a prrrrrrrrdnem ho na boddnos.
- Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamašt»ěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránit, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuit na nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno!!!!!! Tošku se plospíme.
- Príští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.” Moda.cz