Kníže mluví, jak mu zobák narostl

Předseda TOP 09, vicepremiér a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, si před nikým nebere servítky. V televizním pořadu Barbory Tachecí „Fakta“ na její otázku, co by řekl „konečnému řešení cikánské otázky“, jak se jednou zmínil kandidát na prezidenta Tomio Okamura, kníže prohlásil, že by bylo hezké, kdyby Romové mohli mít svůj vlastní stát...

zdroj: aktualně.cz

Zdvižené obočí paní Tachecí nad jeho odpovědí bylo víc jak výmluvné. Taky nejspíš považuje úvahu o samostatném státu pro Romy, tak jako předseda Filip z KSČ a Sobotka z ČSSD, za nepřijatelnou. Ani prezident Klaus si na odpověď knížeti nevzal ubrousek. Prohlásil, že si neumí představit, že by nějakému politikovi u nás či v cizině takový výrok prominul.
A tak se jen čeká, co na tu melu kolem něho řekne kníže. Okamura prý podá na Tachecí soudní žalobu za překroucený výrok, Tachecí se mu nemíní ani náhodou omluvit, takže se máme na co těšit. Zase.

Napsáno pro MěstoŽen

PS: Upřímně řečeno, a myslím to v dobrém, taky bych Romům přála vlastní stát, ve kterém by si mohli žít podle svého. A věřím, že to tak myslel Okamura i Schwarzenberg.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Čiháková | středa 8.2.2012 10:18 | karma článku: 21,64 | přečteno: 1998x