Klausoviny

"Zvyšování daní je nejen nepravicové, ale především nemoudré. Omezuje svobodu lidí a navíc není zárukou ozdravění veřejných financí. Důchodová reforma u nás nevykročila dobrým směrem. Neřeší podstatu, tedy nezabývá se redefinicí toho, o co všechno se v oblasti důchodů má starat stát a o co už ne," uvedl prezident Klaus.

foto:Google

A máš to, vážená vládo! Když nechceš slyšet názory „obyčejných lidí“ ani renomovaných ekonomů, tak se budeš nejspíš muset zamyslet nad slovy pana prezidenta.

„Vyšší DPH, mimo jiné, znamená, že dnešní důchodci budou ze svého platit lepší důchody důchodcům příštím, kteří budou mnohem bohatší a budou mít daleko lepší možnosti se na stáří připravit,"

Mezigenerační solidarita je bezesporu dobrá věc. Rodiče vychovají a dají vzdělání dětem, rádi, pokud to ještě jde, mladým přilepší, ale... Léta přibývají a nastává doba, kdy příjmy nestačí ani na základní potřeby nemohoucího stáří.

Vaclava Klause lze buď nenávidět nebo si ho vážit. Nenávidět za „divokou“ kuponovou privatizaci, za zlehčování globálního oteplování, za to, že se nechal nachytat s milenku v den svého zvolení prezidentem...

A za co si ho vážit? Za trefné pojmenování známé kauzy "tluchořokočovinami", za postoj k "hospodským tlachům" novodobého Napoleona... i například za kritická slova k zvyšování DPH, po kterých i nenáviděný Kalousek obrátil...

Napsáno pro blog iDNES

zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/190772.aspx

 

Autor: Libuše Čiháková | pátek 22.7.2011 10:52 | karma článku: 13,38 | přečteno: 1437x