Kdo zastaví Kalouska? Jde za hranice slušnosti!

„Když už si ale myslíme, že máme politiky přečtené a ničím hloupým nás už nemohou překvapit, vyrukují s něčím, co občanovi vyrazí dech. Například s nápadem jak zabránit tomu, aby někdo vykrádal tomboly. Je to zákon, který pro organizátory venkovské tancovačky či plesu zavedl povinnost zaplatit za organizování tomboly pětitisícový poplatek a odvést 20 % ze zisku...“ Ivan Hoffman deník.cz

foto: J. Minařík L.N

Vypisovat co všechno si ministr financí už dovolil, by bylo mlácení prázdné slámy. I to, že si na velké ryby netroufne, což si už cvrlikají vrabci na střeše. Ptát se, proč v době utahování opasků, lidem až na kost, promíjí dravým štikám i placení daní, je házení hrachu na zeď. Ale proč v jeho čeřenu uvázly i dobročinné spolky, jako jsou myslivci, rybáři, a dobrovolní hasiči, to opravu hlava nebere.

Na tomboly, které od nepaměti patřily k lidovým veselicím a lidé do nich přispívali z vlastní kapsy, nikoho do dnešní doby nenapadlo sáhnout. Kdo tohle vymyslel, víme. Ale proč pro takovou sprosťárnu zvedl ruce dostatečný počet poslanců, je na zamyšlení? Snad to bude tím, že ve sněmovně při hlasování spali, nebo že byli duchem v jiné placené funkci a nevěděli, který knoflík na hlasovacím zařízení vlastně mačkají.

Sice je od nich hezké, že si dodatečně uvědomili, jaký nesmysl odhlasovali a slíbili trapný zákon novelizovat. Ovšem novela, pokud vůbec projde, bude platit až od příštího roku.

A tak díky takovýmto neuvážený počinům, když rodinám na kulturu nezbývají finance, se letos mnohde lidové tancovačky ani neuskuteční.

Člověka tak napadá, jestli se nejedná o nějakou zkoušku, kolik toho voliči ještě vydrží. Nebo o provokaci...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Čiháková | pátek 3.2.2012 10:11 | karma článku: 29,88 | přečteno: 2286x