Kdo s čím zachází, tím také schází

Tolik očekávaný rozsudek nad Vítem Bártou a Jaroslavem Škarkou padl. Oba dostali za uši. Bárta vyfasoval za svoji blbost podmínku, Škarka tři roky natvrdo...

zdroj Google

Pro mnoho lidí bude rozsudek rozčarováním, pro mnohém důkaz toho, že justice u nás začíná fungovat.

Jen hochštaplerka Kočí ze všeho vyvázla bez následků. Boží mlýny však melou sice někdy pomalu, zato jistě. Skvrnu na svém jménu, kterou si jako cejch spáchala svým lhaním a intrikařením, už nesmaže. Zkazila si život a udělala ze sebe politickou mrtvolu.

Bárta, tak jak prohlásila jeho žena Kateřina, a včera i on sám, se z velké politiky stáhne. A rozhodl se dobře. Jeho rodinný život musel za poslední roky doznat obrovské újmy a tu si mladí manželé nezaslouží.

O svou stranu, která prošla ohromnou dehonestací, se nemusí bát. Do jejího čela bude za Radka Johna pravděpodobně zvolena Kateřina Peake. Je to silná a cílevědomá žena, která říká:

"Chci naší straně pomoci, aby se ze své situace vybabrala. Možná se to nepovede, možná je můj styl politiky naivní a ukáže se, že kdo je slušný a hodný je nakonec blbec, ale za pokus to stojí."

Tak jako tolikrát kritizovaný Václav Klaus, nasměroval po sametové revoluci naši společnost na kapitalistickou cestu, která se nyní mnohým jeví jako "cesta dřevního kapitalismu ", tak i Vít Bárta, jehož strana vlétla do politiky jako UFO a začala pro někoho nebezpečným způsobem čistit naši politickou žumpu, se trvale zapíší do dějin naší politiky.

Jak je historie zhodnotí? Uvidíme.

P.S. Otázkou zůstává, kdy dojde na  Petra Tluchoře, který nejen zorganizoval puč ve VV, ale i podraz na Petra Nečase?

 

Napsáno pro blog iDNES

Autor: Libuše Čiháková | pátek 13.4.2012 12:23 | karma článku: 31,52 | přečteno: 4434x