K ranní kávě: Poslal církev k čertu

Zdeňka Trošku známe jako obrovského kliďase, který je vždy dobře naladěný. Církev ho však delší dobu zvedá ze židle. Kdykoli totiž chtěl v kostele točit nějakou scénu, a to jedno v jakém, církev mu to nikdy nedovolila

Ten, co poslal církev k čertuzdroj Wikipedie

Když konečně jeden našel v majetku obce Dříteň na Českobudějovicku, uzavřel s ní řádnou smlouvu a chystal se točit komedii "Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny", nastal problém. Farář který do vesnice jezdí sloužit mše, začal řádit, neboť ve scéně „o snu americké svatby“ se mělo v kostele zpívat a tleskat.

Že na tom není nic závadného? No jo, ale vysvětlete to panu faráři, který si na toho "debila" Trošku stěžoval u starosty obce.

Troška si nejdříve posteskl, že se snad nesluší "muži svaté čistoty vypouštět z duchovních úst taková slova", následně se o církvi vyjádřil jako o zlu, tmářství, a taky ji nařkl, že jí jde jen o peníze.

Připomněl, že katolická církev před lety natáčení ve svých kostelích zahraničním filmařům povolila poté, co od nich vyinkasovala stovky tisíc korun za natáčecí dny. A bylo jí jedno, že se ve filmech střílelo a souložilo. Dokonce v kostele sv. Mikuláše v Praze se natáčely scény do filmu Hannibal Lecter (kanibal z filmu Mlčení jehňátek).

Nabízí se otázka, proč v případě pana Trošky je církev tak zatvrzelá. Jedna odpověď se nabízí. 

Režisér se před časem přiznal ke své homosexuální orientaci. A to církev to nejspíš neskousla...

Hezký den všem čtenářům.  LČ.

.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Čiháková | čtvrtek 22.11.2012 7:08 | karma článku: 25,27 | přečteno: 1852x