K ranní kávě: Mléko není voda a kočka vegeteriánka

Mladička příbuzná se mi svěřila, že má s kočičkou, které se ujala, veliké trápení. Neustále jí leze do záchodové mísy a naposledy ji vytáhla, když už polykala andělíčky.

zdroj foto Moda.cz

Naše maminka nám důrazně kladla na srdce, abychom svým miminkám nezapomněly dávat pravidelně napít čaje.  Říkala, že mléko je pro děti  jídlo, ne  pití. A pít že potřebuje každý tvor.

Mladička příbuzná se mi svěřila, že má s kočičkou, které se ujala, veliké trápení. Neustále jí leze do záchodové mísy a naposledy ji vytáhla, když už polykala andělíčky.

„Nemohla bys mně říci,  když má misky plné granulí a mléka a všechno ostatní co potřebuje, včetně hraček, proč to dělá? Není nějaká psychicky ujetá, že se pořád máčí ve vodě?“ V tu chvíli mne zašimralo hrůzné tušení.

„Poslyš, děvenko, má v misce pořád vodu?“

„Jakou vodu?“, vyvalila na mně oči. „Vždyť kočky přece pijí mléko!“ Teď jsem pro změnu vyvalila oči já.

„Tys ji nedávala vůbec vodu?“

„Ne,“ pípla. „Teď to vypadá, že jestli je tady někdo psychicky ujetý, tak kočka  to nebude, co,“

Rychle jsem ji uklidnila, že  hlavní je, že jsme na problém přišly a že proti mé kamarádce, která chtěla udělat z kočky vegetariánku, je ona úplná hvězda.

„Fakt chtěl někdo kočku odnaučit žrát maso? A co se nakonec z kočky stalo?“

„Sebevrah. Skočila za myší z druhého patra. Ale dobře to dopadlo, neboj,“ dodala jsem rychle, když jsem viděla v jejích očích zděšení. „Sice pajdá, ale maso už dostává.“

„No jo no, chybami se člověk učí,“ řekla příbuzná a přidala ke dvěma kočičíma miskám třetí.. Pro jistotu velkou, to kdyby se kočka při pití chtěla zase trochu vykoupat...   

Hezké nedělní ráno všem. A opatrujte se. L. Č.

Ukázka z knihy"Moje zvěř a já" http://www.pozitivni-noviny.cz/cz/clanek-2007050065

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Čiháková | neděle 12.10.2008 7:00 | karma článku: 19,36 | přečteno: 2062x