K ranní kávě: Celá panička

Má-li váš pes zubní kámen, tak na nic nečekejte a navštivte veterinárního lékaře. Zákrok se provádí v celkové anestezii nebo je pes alespoň zklidněn pomocí sedativ. Zubní kámen veterinární lékař odstraňuje pomocí ultrazvuku... operace trvá někdy i 40 minut, takže je lepší vzniku této nepříjemné nemoci předcházet.,,"

zdroj foto Moda.cz

Pravidelně jsem chodila se svým čtyřnohým kamarádem na odstraňování zubního kamene. Tentokrát ale kvůli mému onemocnění musel se psem na zákrok muž. Myšlenkami jsem byla ale s ním.

Představovala jsem si toho nebožáka jako na pitevním stole a připravovala se na to, jak chudáček zase bude po narkóze jako mrtvola, do večera mu bude špatně, bude se motat s vyplazeným jazykem po zemi... a vtom telefonát.

Veterinářka mi oznámila, že pes je „psychicky na šrot", že mu vynechává srdce, že by ji ten nervák taky mohl zůstat na stole a do toho že ona rozhodně nepůjde.

„Celá panička," zaslechla jsem v zpovzdálí mně dobře známý mužský hlas. V tom rozrušení jsem zapomněla paní doktorce sdělit, že je to pořád lepší být po paničce, než po páníčkovi. Můj maltézáček totiž, na rozdíl od pána, štěká a vrčí jen když je v ohrožení!

Když pak přijeli domů, vrhla jsem se ihned na oba. Muže jsem označila za hanebného pokrytce a psa začala ošetřovat.

On totiž neošetřený zubní kámen je pěkná potvora. Způsobuje vznik zánětu dásní a následně infekci celého organizmu.

Jenže od té doby, jakmile mně pes zmerčí s tamponem a dezinfekční vodičkou na zuby, začne na mně nepříčetně řvát a vrčet. Prostě celý páníček!

Každý chvilku tahá pilku. Opatrujte se. L. Č.

napsáno pro Modfa.cz

 

Autor: Libuše Čiháková | pátek 22.8.2008 6:00 | karma článku: 14,32 | přečteno: 1927x