K nedělní kávě: Chceš-li něco věděti, dozvíš se to od dětí

Můj vnouček jednou na otázku co dělá babička s nevinnou tvářičkou odpověděl, že se válí na chalupě. Že to ten malý neměl ze své hlavy bylo na bíledni... 

archiv

Lidé žijící v městských bytech si pletou chalupaření s rekreací. Proč by to jinak tolik lidí dělalo, že?

Pokud by se do rekreace počítalo sekání trávy, hrabaní a zametání listí, zalévání zahrady, kytek kam se podíváte, ometání pavučin, kompostování odpadků, čištění bazénu a krbu, odčervování a odblešování koček a psa, čistění jejich záchodků, a hlavně neustálou údržbu chalupy, potom by se člověk skutečně na chalupě „vyválel“ až až.

Teď jsem vlastně odpověděla i mužovi, který má občas pocit, že se jen tak ploužím po chalupě a sem tam si něco pro radost napíši, co že vlastně já to celý den dělám.

Je zbytečné dodávat, že prádlo se samo nevypere, nádobí neumyje, prádlo nespraví, podlaha sama nevytře...

Pro pána domu, tak jako v době kamenné, je ze všeho nejdůležitější se dobře najíst a mít teplo v chaloupce. V té době byli muži hlavně lovci a bojovníci, o ostatní prkotiny se starala žena.

"Takže můj milovaný vnoučku, který jsi dnes už o dvě hlavy větší a širší o všestranné vzdělání s tituly, tohle je nefalšovaná pravda  o válení se na chalupě. Tak někdy přijeď své babičce na chalupu píchnout".

Hezkou neděli všem svým čtenářům. L.Č.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Čiháková | neděle 22.11.2009 9:07 | karma článku: 19,77 | přečteno: 2029x