Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet...

„Reportáž, kterou Česká televize odvysílá dnes večer, hovoří o podivných okolnostech kolem policejního prověřování poslance, který je v podezření, že zneužil miliony korun z dotace. Na nekalé nakládání se státními penězi upozornil v listopadu 2006 Nejvyšší kontrolní úřad. Wolfova firma UT 2002 vykázala v roce 2006 statisíce korun jako náklady na studie, které byly volně k dispozici na internetu, a jako služební cesty, které se ani při nejlepší vůli nedaly stihnout.“

zdro Týden.cz foto Robert Zlatohlávek

Když jsme začali rozum brát a tatínek nás nabádal, abychom do žádné strany nikdy nevstupovali,  protože politika je svinstvo, šlo mi to jedním uchem tam a druhým ven. Že je svinstvem velikým jsme se přesvědčili  později.

Nechci hovořit o komunistických zločinech,  které předčil snad jen Hitler. Tisíce lidí  zaplatily jejich vládnutí životy, podlomeným zdravím, zmařenými vyhlídkami na vzdělání a ztrátu víry v jakoukoliv spravedlnost.

Proto když jsme při sametové revoluci zvonili klíči a vykřikovali, že nejsme jako oni, že chceme vládu odborníků..., ani ve snu nás nenapadlo, že železničář či psychiatr bude řídit ministerstvo vnitra,  podvodníci budou dělat premiérům poradce, do nebe volající kauzy budou policií a soudci odkládané až do promlčení a potom v tichosti zameteny pod koberec. Že soudce, který se nebojí postavit proti „soudní mafii“ bude z případu odvolán. Že nevinní budou zase vězněni a svědci závažných  kauz umírat jako sebevrazi...

"Dalíkova přímluva není jedinou neobvyklou intervencí ve Wolfově kauze. Olomoucká vrchní státní zástupkyně Milena Hojovcová totiž svým podřízeným nařídila, aby v případu Wolf“ postupovali jinak, než je obvyklé: Ukládám důraznou mediální zdrženlivost ve věcech, ve kterých je vedeno prověřování jakýchkoli politicky činných osob, napsala v pokynu ostravské žalobkyni..."

Co k tomu dodat?! Že se to vše děje kvůli záchraně vlády? Ale jaké vlády? Červenooranžové? Červenomodré? Nebo ještě jinak barevné? Proto, aby se komunisti nedostali zpátky k moci?

Ale oni u moci přece nepřestali být, v jiných kabátech jsou všude! 

Dvacet let jsme svědky přetahování se o moc a koryta. Dvacet let čekáme, že konečně nastane doba, kdy jedena strana nezbourá vše, co druhá postavila, zatímco obyčejný člověk pořád sedí na jednom místě v blátě a čeká. Na co vlastně?

Od takovýchto vlád se každý slušný člověk distancuje. Možná, se znovu lidé nechají nalákat do nově se tvořících pravicových stran. Budu doufat, že vyslyší slova Václava Klause na jejich adresu: „táhněte za jeden provaz!“

Možná, že pravice dostane novou šanci. A možná že ji, a v to doufám, využije. Pokud pochopí význam slova „pravice“

Zdroj iDNES.cz

http://tribun.bloguje.cz/722111-afery-a-skandaly-od s.p

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Čiháková | pondělí 16.3.2009 12:52 | karma článku: 29,70 | přečteno: 2254x