Je načase obětovat Nečase?

Podle premiéra Petra Nečase (ODS) mají lidé sice právo vyjádřit svůj názor, neboť žijeme v demokratické zemi, víc toho ale nezmůžou. Vláda bude dále pokračovat v reformách, které mají stabilizovat veřejné finance. „Je to klíčový úkol, musela by to dělat jakákoliv vláda v jakémkoli stranickém nebo politickém složení,“ řekl Nečas před pár dny Týdnu.cz

Zdroj: Google

Tato slova nemyslel premiér jistě vážně. Alespoň ne tak jak to vyznělo. Protože kdyby to myslel smrtelně vážně, tak by musel dodat, že reformy a stabilizace veřejných financí budou sice pokračovat, ale trochu jinak. Musel by přiznat, že podpoří zákon, se kterými přišly Věci veřejné a zeptat se nejen svých spolustraníků, minulých i současných, „boháči, kdes vzal miliony?“

Musel by přiznat, že je si vědom toho, že v jeho vlastní straně sedí gauneři, kteří řvou, že „ptát se na majetkové poměry státníku je buzerace!“ Jenže to on zatím udělat nemůže. Ví, že by tím potopil pravici. Jakou že pravici? No tu, která je na druhé straně od levice. Jaká že levice? No přece tam, kde stojí KSČM.

Petr Nečas, spolu s Miroslavou Němcovou, jsou „srdcaři“, kteří žijí v naději, že ODS očistí od podvodníků, zlodějů , prostě od všech gaunerů, kteří doposud mezi nimi „řádí“. Ví, že v první řadě by musel vyměnit pár ministrů a prosadit jiná pravidla, a to nejen ve své straně. Jenže to on taky nemůže. I ti „prohnilí“ mu totiž pomáhají udržet se v popředí politiky, aby postupně mohl stranu očisťovat.

Že mu nevěříte ani slovo? Že to už mohl udělat dávno? Nemohl. Kmotři, podobní Tluchořovi, by mu už dávno pomohli - když ne na pravdu boží, tak alespoň na smetiště dějin.

Jenže jeho plány mnohým připomínají divadlo pro otrlé. Mnozí příznivci ODS se od strany, kterou po revoluci volili, a ve které sedí lidé typu Bendy, Langera, Řápkové, Vondry...už dávno distancovali.

Pokud se mu ale podaří ODS očistit, možná se mu podaří odpadlé příznivce do svých řad znovu získat. Otázkou je, jestli po všech těch probíhajících "pouličních i nepouličních" protestech bude mít příležitost ještě cokoli dokazovat.

 

Npsáni pro blog iDNES

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Čiháková | středa 21.3.2012 12:04 | karma článku: 42,64 | přečteno: 7687x