Dovolená s profláknutým Řebíčkem

To, že předseda ODS Mirek Topolánek považuje svou loňskou dovolenou ve vile italského premiéra Silvia Berlusconiho na Sardinii za chybu, kterou nechce opakovat, je chvályhodné, ne však dostatečné... Zdroj LN

zdroj foto Google


Tu dovolenou tam s ním trávil i tehdejší ministr dopravy Řebíček.

Ten Řebíček, který v  majetkovém přiznání napsal, že inkasoval 217,5 milionu korun za prodej akcí, jejichž původ neuvedl.

Každý, kdo kauzu Řebíček - Viamont sledoval, nemusí ani moc přemýšlet, aby mu bylo jasné, že šlo o akcie jeho někdejší firmy Viamont, které odkoupil v roce 2007 litoměřický podnikatel Miroslav Plíhal, jeden ze členů dozorčí rady společnosti.

Řebíček sice opakovaně tvrdil, že své vazby na společnost zpřetrhal a akcií se zbavil již před nástupem do vlády v lednu 2007, avšak tomu může věřit jen slabomyslný. Akcionáři  Viamontu jsou totiž anonymní.

Mirek Topolánek nedávno prohlásil, že po podzimních volbách bude pokračovat se svým sehraným týmem. To, že počítá i se „zadluženým“ Ivanem Langerem netají.

Otázkou zůstává, jestli bude mít v sobě tolik drzosti, jakou oplývá odvolaný  Aleš Rebíček,  kandidující opět do sněmovny a  pověří ho jako kamaráda  nějakou tou ministerskou funkcí.

Případné útoky na mne, že článek je o závisti či nenávisti k pravicovým politikům, předem odmítám. Za stejnou drzost považuji i možný návrat do politiky „křišťálově čistého“ Stanislava Grose.

Dosavadní praxe podle hesla „vstupte do politiky, kupte si akcie podniku, kterému budete přihrávat státní zakázky, případně staňte se tajným akcionářem firmy, které budete zakázky přihrávat a z pár milionů  máte za svou politickou éru miliardu,“ musí  skončit.

Možná se mnou budete souhlasit, že zprofanovaná ODS či ČSSD nejsou pupkem politického světa.

Související články:

http://libusecihakova.blog.idnes.cz/c/71491/Pane-premiere-Rebicek-byl-vas-kamarad.html#t2http:

http://libusecihakova.blog.idnes.cz/c/75687/Vrati-se-kristalove-cisty-a-vysmaty-Stanik-do-politiky.html#t2

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Čiháková | úterý 9.6.2009 11:56 | karma článku: 17,93 | přečteno: 1226x