Co tak vzít důchody kriminálníkům a vyplatit je jejich obětem?

...Zajímavý nápad jak zasadit zdrcující úder režimu, který už je dvacet let po smrti, vymyslela vláda. Vybraným aktivním komunistům se rozhodla zredukovat důchody... než našim dnešním představitelům po letech krátit penze by bylo rozumnější jim dnes krátit plat...“ Ivan Hoffman Deník.cz

zdroj: Jindřich Minařík LN

Bezva nápad pane redaktore! Ale trochu bych ho vylepšila.

Na otázku, zda i politici, kteří dvacet let tunelovali naši zem, "svoje lupy" vrátí, odpověď známe. Pokud se neprokáže jejich vina (většinou neprokáže-byla držena tak dlouho u ledu, až je promlčená), zákonné páky nejsou. Proč?

Nikdo neměl zájem nějaké zákonné bariéry udělat, aby v nich nakonec neuvázl sám!

Takže než potřebné zákony vzniknou, navrhuji prevenci:

Pokusme se navrhnout, a nebylo by to nereálné, aby každý politik odváděl ze svého měsíčního platu určitou částku na „konto špatných rozhodnutí“ o kterou by v případě ekonomických ztrát, vzniklých za jeho působení ve vrcholné politice, přišel.

To by se ruce naších vládních činitelů, mačkající hlasovací přístroj pěkně zapotily, než by něco odsouhlasily? (poučením nám i jim by měla být nepozornost při odsouhlasení si snížení vlastních platů)

„Když už vládu napadlo, že by přes důchody bylo možné trestat lidi špatné a odměňovat hodné, mohla by tuto myšlenku trochu rozvést....co tak vzít důchody kriminálníkům a vyplatit je jejich obětem? Anebo obrat o důchody politiky, pokud komise k tomu zřízená usoudí, že podporou korupce, anebo svou nečinností a neschopností způsobili občanům příkoří?“

Už někdo slyšel, že nějaký lump, z jakýchkoliv řad, přišel, včetně rodinných příslušníků, o veškerý majetek?

Že neslyšel? Že jsme většinou svědky toho, že v konečném důsledku „různými škrty,“ vše zaplatí daňoví poplatníci?

Hrůza a děs!

Zdroj: http://www.denik.cz/hoffmanuv_denik/penze-jen-hodnym20110209.html

Autor: Libuše Čiháková | pátek 18.2.2011 14:54 | karma článku: 42,41 | přečteno: 6474x