Co jsou vlastně Nečasovy kauzy? A za všechno premiér může?

"Obecně začala panovat naprostá nedůvěra v politiku, a v to, že je stát něco schopný řešit. Lidé jsou z celé situace již velmi otrávení," uvedla profesorka Dvořáková pro ParlamentníListy.cz.

Ustaraný,konzervativní Petr Nečasfoto: Google

A o tom to je. Lidé se právem domnívají, že stát není schopen cokoli řešit.

Vezměme si třeba do nebe volající, nedořešenou kauzu na Plzeňských právech. Pochybný student-poslanec Marek Benda nám sebevědomě ze sněmovny radí co a jak nejlépe udělat, rovněž jako další „rychlostudentka“, nyní poslankyně Ivana Řápková, jejíž kauzu slíbil Petr Nečas řešit až po soudu, ke kterému se dotyčná ani nedostavila...

Pokud někdo žil pod jednou střechou s více majiteli přestože tam je tam většinový majitel ví, jaký je problém cokoli rychle vyřešit. Například když do domu zatéka a jeden z majitelů vidí střechu jako prvotní řešení, druhý by dřív chtěl pořídit bazén, třetí nechce nic, protože jemu stávající stav stačí...

Petr Nečas není ani ten většinový majitel současné vlády. Přesto na něho padly kauzy, které po rozvíření vod v boji proti korupci vyšly najevo. Spousta kauz by však zůstala navždy pohřbena, nebýt právě Petra Nečase a Věcí veřejných.

Nyní se řeší  kauzy Alexandra Vondry (ODS), Josefa Dobeše (VV), Pavla Drobila (ODS), Víta Bárty (VV)...

Možná, že se někomu Petr Nečas jeví jako slabý premiér, který si neumí ani poradit s Tluchořovskou klikou, prorostlou kmotry. Někomu jako špatný premiér, když podléhá Kalouskovýum škrtům.

Pravda je možná jinde.

Uvážlivost v době, kdy ČSSD straší menšinovou vládou s komunisty, v niž mnozí nepoučení vidí řešení, je zdá se namístě.

Zdroj PL

PS: Navíc kdy se polemizuje s tím, že Václav Klaus se může stát, po odchodu knížepána představitelem TOP09.

 

Autor: Libuše Čiháková | pátek 6.5.2011 9:52 | karma článku: 14,99 | přečteno: 1163x