Chudák Řápková. Zatracení chlapi!

.Francouzské přísloví říká „Cherchez la femme". V případě chomutovské primátorky by mělo ale platit za vším hledej  muže. A ne ledajaké...

foto: Hospodáoské noviny

Výstižně je popsal kolega bloger Láďa Matuška ve svém článku článku Ivana Řápková a její muži. Zmínil se v něm, mezi jiným, i o jejím předchůdci na chomutovské radnici Alexandru Novákovi. Diplomaticky zájemcům poradil „najděte a vyhodnoťte sami“(myšleno informace o něm). A já to udělala, informace získala a vyhodnotila. Ivana Řápková je vlastně chudák.

Copak ona mohla vědět, že její přítel Novák čelí od roku 1999 obžalobě, že vzal úplatek 43 milionů korun, když ho jako starostu chomutovská radnice pověřila jednáním o prodeji akcií Severočeské energetiky a Severočeské plynárenské Německá firma VNG?

Kdo mohl tušit, že pak na účet Novákovy manželky v rakouské bance dorazí přes dva miliony marek z účtu na Kypru? Na podivnou transakci upozornili odborníci na boj s korupcí českou policii, která Nováka v roce 2003 obvinila?

A už vůbec nemohla vědět, že se k soudu s obviněným Novákem nejen nedostaví, ale dočista z povrchu zemského zmizí jediný svědek, Peter Schmel, který úplatek zprostředkoval. Kdyby totiž nezmizel, byl Novák odsouzen na osm let vězení.

A vůbec! Co je jí po nějakém Novákovi o kterém se říká, že je to šedá eminence severních Čech. To, že tahá za provázky veškerého politického a ekonomického dění v kraji můžou být taky jen kecy.

Copak ona nemá dost svých starostí? Nedávno musela obhajovat své počínání v dozorčí radě v krachujících státních ČSA. Copak byla snad sama, která odhlasovala, aby si členové rady sami sobě zvýšili platy?

A za to může další mužský! Že tehdy, holka bláhová, využila doporučení tehdejšího ministra dopravy Aleše Řebíčka! Copak mohla vědět, že je podezřelý z toho, že má ve své bývalé firmě Viamont, jako tajný akcionář, nadále své akcie a že ze své pozice ministra přihrával firmě, tedy sám sobě, státní zakázky? Ale  konec konců - nikdo mu nedokázal, že akcie Viamontu, díky státním zakázkám, nabyly závratných hodnot!

A taky její bývalý manžel, který dluží městu Chomutovu přes sto tisíc korun ji dělá ostudu. Ale copak se sluší na něj poslat exekutora?

A jak svinsky se k ní zachoval bývalý kamarád Přemysl Rabas!  Nebyla mu ani trochu hanba obvinit ji na  veřejném zasedání ze zlodějského pronájmu Kamencového jezera!

A teď do toho průšvih na Plzeňské fakultě, kde ji zašantročili diplomovou práci!  A poslat její kopii médiím? To tedy ne! Copak je její povinností dokazovat, že práci sama napsala a obhájila?

A poskytnout rozhovory novinám? Tak to už vůbec ne! Copak se dost nenapálila když pozvala televizní štáb aby natočil exekutora jak přímo na radnici vybírá dluhy od lidí, kteří si přišli pro sociální dávky. Nemá přece zapotřebí, aby byla zase nařčena z populismu a protiprávního jednání. Vždyť jako právnička, na rozdíl od zaujatého soudu, který donutil exekutora vybrané peníze vrátit, přece ví co je zákonné a co protizákonné!

A tak redaktorovi MF DNES přestala brát telefon, na SMS neodpovídá a mobil vypnula. Nemá na nic a na nikoho náladu. Kdo ví, co by si na ni zase ti zatracení mužští vymysleli. Navíc by mohla kvůli podobným babralům a rýpalům, přijít o zvolení do poslanecké sněmovny a tím pádem, zrovna nyní tak potřebnou doživotní imunitu. 

Zdroj iDNES


Autor: Libuše Čiháková | sobota 3.10.2009 17:57 | karma článku: 28,31 | přečteno: 3045x