Důvod k rozhořčení

  Když je nějaký konflikt, tak tradičně se stane něco, co umožní zapojit se do něj nezúčastněnému. Použijí se chemické látky, spadne letadlo atd. Na Ukrajině spadlo letadlo. Vzhledem k přítomnosti vojenských satelitů by záznam té události mohl být vysílán po celém světě s neuvěřitelnými detaily. Jedna strana konfliktu může mít důvody pro nezveřejnění takového záznamu, ale obě dvě? Jedině snad kdyby nechtěly vyzradit schopnosti svých špionážních družic. Jenže tyto schopnosti jsou dávno známé.  

 

Ve skutečnosti je jedno kdo to letadlo sundal. Záleží na tom k čemu to kdo dokáže použít ve své propagandě v rámci psychologického boje. A teď je podle mě zajímavá chvíle. Zájem o tu událost začíná silně opadat. Tak v této chvíli by bylo výhodné pro toho kdo není na té straně co to udělala aby řekl světu pravdu. Nic takového se neděje. Možná proto, že ve vysoké politice se za zády oficiálních jednání dělají obchody, možná z jiných důvodů, ale k tomu se nechci vyjadřovat.

 

Umberto Ecco kdysi řekl, že dnes je zbytečné skrývat pravdu. Nejlepší je zveřejnit ji společně s velkým množstvím polopravd a lží. Takže já uvažuji takto. Přibližně od této doby se pravda o tom kdo to letadlo sestřelil bude postupně zveřejňovat takovým způsobem, že to bude vždy vyvráceno. Nejlépe vyvráceno tak, že to bude ukazovat na dezinformaci protistrany.

 

Ve chvíli kdy se po dlouhé době a vyšetřování pravda zveřejní, bude to jednak zajímat málo lidí, jednak pro zahlcení dezinformacemi zůstane v myslích lidí to společné pro všechny dezinformace, že je to dezinformace protivníka a jednak v průběhu čekání na pravdu bude protivník dostatečně pošpiněn.

 

Vzhledem k tomu jaké zprávy a kde se ( například v satirických textech, které jsou následně rozšiřovány příznivci jedné nebo druhé strany jako důkaz ) začínají zveřejňovat o pádu letadla jsem došel k názoru, že to letadlo poslala k zemi vojska Kyjeva.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Veselý | čtvrtek 7.8.2014 18:23 | karma článku: 18,97 | přečteno: 695x
  • Další články autora

Libor Veselý

Povinně ztracený čas

24.10.2014 v 0:11 | Karma: 9,35

Libor Veselý

Kdyby volby mohly něco změnit

10.10.2014 v 13:10 | Karma: 12,62

Libor Veselý

Věda zla

24.9.2014 v 15:13 | Karma: 10,43

Libor Veselý

Ekonomika života a smrti

23.9.2014 v 16:01 | Karma: 8,54