"Zemanova kletba" je pěkná nehoráznost a do demokracie nepatří!

"Zemanova kletba". Tak nazvaly LN případy, kdy někdo, kdo byl oceněný prezidentem republiky Milošem Zemanem, musel opustit své místo. Neznám v demokracii větší nehoráznost, když někdo přijde o místo z politických důvodů.

Lidové noviny upozornily na dva takové případy, a to rovnou z akademického prostředí. Jednak na profesora Jaroslava Šestáka z Fyzikálního ústavu AV a pak také na historika Michala Macháčka. (viz https://www.lidovky.cz/domov/drti-ceske-vedce-zemanova-kletba-dalsi-vyznamenany-musel-opustit-sve-misto.A190202_150904_ln_domov_form). Oba dva totiž byli oceněni prezidentem republiky medailí Za zásluhy 28. října. M. Macháček v roce 2018, J. Šesták o rok dříve.

Co si o takových to případech myslet? Že někdo pořád v AV asi nemůže skousnout to, že se prezidentem republiky nestal ten jejich Drahoš. Zkrátka a dobře Jiří Drahoš v prezidentské volbě neuspěl a tím by to v každé demokratické společnosti mělo hasnout a život jít dál. A ne, že se do někoho začne někdo navážet jen za to, že si jich váží současný prezident, který pana Drahoše porazil. A nejen to. Mnozí by rádi docílili i toho, aby i podpora současnému prezidentovi republiky mělo znamenat i jakési stigma v celé naší společnosti. Hm, zajímavý to přístup!

Tak podívejte se. Kdyby tomu tak bylo, že někdo se chce někoho na nepolitickém místě zbavit jen z politických důvodů, tak v demokratické společnosti se takovéto případy stávat nesmějí! Pokud to někdo dělá, tak ať se laskavě nehlásí mezi demokraty. Protože demokratem určitě není.

Související články:

Kde že je lepší stav demokracie? V Česku nebo ve Skandinávii?

A sluníčkaření, to jako není populismus? Je a jaký!

"Já jsem ta elita, před kterou bys měl padnout na kolena!"

Víte, o co mi jde? O zachování demokracie a svobody slova v Česku!

Autor: Libor Čermák | sobota 2.2.2019 17:07 | karma článku: 37,65 | přečteno: 1311x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88