Že by další pyramidy, tentokrát v Itálii?

V posledních letech z celého světa přicházejí zprávy o tom, že se vyskytují podivné, lesy pokryté kopce ve tvaru pyramid. Burcují fantazii nejednoho badatele. Kde že se tam vzaly?

Takové kopce byly objeveny například v Indonésii. Viz například http://www.thejakartaglobe.com/home/presidential-staff-member-backs-hunt-for-ancient-indonesian-pyramid/49885

 

Před několika lety takto také rozvířily diskuze o třech podivných  pyramidových kopcích u bosenského města Viskoso, nalézající se zhruba 20 kilometrů severozápadně od Sarajeva. Badatelé dodnes vedou spory, zda se skutečně jedná o nějaké prastaré archeologické artefakty a nebo ne. Jedno je však jisté. Ty kopce tam jsou, a minimálně jedna z nich je dobře rozeznatelná i na googlemapě, viz: www.google.cz/maps.

Nedávno jsem se díky jedné facebookové skupině dozvěděl o další takovéto lokalitě, kde se nalézá něco podobného. A tak jsem si na internetu o ní vyhledal další informace. Z Bosny sem nemusíme cestovat až tak daleko, stačí překonat Jaderské moře, na Apeninský poloostrov. Jak známo, ten má tvar boty, čímž je nápadný hlavně z vesmíru. A zde se, zhruba 100 kilometrů severně od Říma, nalézá jezero Lago di Piediluco. Pokud si ho prohlédneme, nemůžeme se zbránit myšlence, že I jeho tvar z výšky něco připomíná, a to konkrétně rybu. Náhoda? V místě, kde tělo této ryby přechází v ocas, jsou přesně na protějších březích patrné dva kopce, které mají opět tvar pyramid. Dobře jsou opět vidět I na satelitní mapě www.google.cz/maps.

Když jsem se však na mapu této oblasti podíval podrobněji, nemohl jsem si nevšimnout ještě třetího pyramidového kopce. Ten se podle mého názoru nalézá v západní části této oblasti, těsně pod hlavou ryby. Na mapě vidíme zřetelně obrasy ve tvaru písmene “X”, naprosto typické pro to, jak půdorysně vypadají pyramidy.  

Ani v tomto případě nechci dělat žádny ukvapený závěr. Ale to, že se zde takové kopce zkrátka nacházejí, je fakt. Jsou to jen hříčky přírody a nebo odkaz nějaké prastaré civilizace staré mnoho tisíc let?

Ale, jak už jsem psal v několika dřívějších článcích, v Itálii by případná existence pyramid nebyla ničím ojedinělým. Nalézají se zde totož I jinde. Typickým případem je Montevecchia u Milána, kde byly objeveny za pomoci satelitních fotografií tři pyramidy, z nichž nejvyšší měří 150 m. A pak tu je také Cestiova pyramida v samotném Římě. Ta byla vystavěna v roce 12 před naším letopočtem jako náhrobek pro lidového tribuna Gaia Cestia Epula. Postavena je ze starořímského betonu a pokryta mramorovými deskami. Její výška (27 metrů) je vyšší než její šířka (22 metrů), a tak svým tvarem připomíná spíš než egyptské, tak pyramidy núbijské, které se nalézají v súdánském v Meroe.

O dalších pyramidách a archeoastronautických zajímavostech z Apeninského poloostrova si můžete přečíst v článcích Svět plný pyramid a Starověký Řím z pohledu archeoastronautiky

 

Použité informace a fotografie:    

http://www.european-pyramids.eu/wb/pages/european-pyramids/italy/piediluco.php?lang=EN

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | sobota 2.2.2013 9:09 | karma článku: 25,56 | přečteno: 4192x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88