Záhada lam a velbloudů

Už nějakou dobu mi vrtá hlavou jedna záhada. Lamy a velbloudi jsou dvě velice příbuzná zvířata. A přesto každý z nich žije úplně na opačné straně Zeměkoule. Velbloudi v arabské části světa a lamy v Jižní Americe.

wikipedie

Na wikipedii jsem nalezl informaci, že velbloudovitá zvířata se prý vyvinula v Severní Americe a zhruba před 3 miliony let se přesunuly do Jižní Ameriky (lamy) a do Asie (velbloudi). Osobně se tak ptám, zda takové teplomilné zvíře, jako je velbloud, by dokázalo hromadně přejít Beringovu úžinu, která se nalézá prakticky v polárních oblastech. A během dob ledových, kdy ji bylo možné díky poklesu mořské hladiny přejít suchou nohou z Asie do Ameriky, zde muselo navíc být arktické podnebí ještě markantnější. A nyní tak obě příbuzná zvířata žijí od sebe tak daleko, že se nalézají až na opačné straně Zeměkoule. Zvláštní.

Napadá mne však ještě jedna hypotéza. Když se Evropané začali přestěhovávat do Ameriky, také tam s sebou přivezli celou řadu evropských zvířat, jako jsou například koně a slepice a další. Naopak z Ameriky přivezli do Evropy třeba brambory, kukuřici a další plodiny. A ze zvířat třeba krocana. A tak mne napadá, proč by se naši vzdálení potomci za x-tisíc let v nějakém nám následujícímu lidstvu také nemohli ptát obdobně? Jak se tato zvířata a rostliny dostaly z jednoho kontinentu na druhý? Budou také vymýšlet složité přesuny zvířat přes polární oblasti a nebo snad ještě jinudy? Trkne je to, že tu kdysi dávno před nimi byla také taková, jim podobná civilizace, která dokázala tyto věci převézt z jednoho kontinentu na druhý?

A tak se ptám: co když za řešení záhady oné velké vzdálenosti mezi výskytem lam a velbloudů je vlastně to, že je zkrátka před x-tisíci lety přesunula z jednoho kontinentu na druhý nějaká nám předešlá civilizace, která zde tenkrát působila?

 

Zdroj včetně použitých obrázků:  http://cs.wikipedia.org/wiki/Lama,  http://en.wikipedia.org/wiki/Camel

 

Související články:

Přemýšlel Albert Einstein i o archeoastronautice?

Dokažme Erichu von Dänikenovi, že se mýlí

Byl už na Zemi ještě někdo před lidstvem?

Přidejte se mezi archeoastronautické badatele

Existují nějaké stopy po předešlých technických civilizacích?

Dlouhé stráně – netradiční reportáž z budoucnosti

Dokument z příštího věku lidstva

Rubrika: archeoastronautika

Autor: Libor Čermák | sobota 13.9.2014 7:47 | karma článku: 17,15 | přečteno: 966x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88