Za zlobení by měly být děti vždy potrestáné!

To mi zase jednou vypěnila krev v těle, když jsem se dozvěděl, že rodiče žáků jedné českobudějovické základní školy požadují odvolání ředitelky za to, že potrestala jejich zlobivé děti.

Jak jsem pochopil z článku na idnes: http://budejovice.idnes.cz/za-trest-pro-zaky-kvuli-videu-muze-pykat-i-reditelka-f9q-/budejovice-zpravy.aspx?c=A140612_2073055_budejovice-zpravy_mbe, tak šlo o prohřešek zesměšňování učitelky během vyučování. Protože se v oblasti školství pohybuji přes patnáct let, dovolím se k tomu vyjádřit.                  

Drzé děti, to je něco, co mne opravdu rozčiluje. A tak by mne zajímalo, jak je vůbec možné, že rodiče, které své děti nezvládli vychovat tak, že ve škole i jinde dělají neplechy, pak ještě požadují za jejich oprávněné potrestání odvolání ředitelky školy? Přitom samozřejmě jde o zcela normální školní tresty, jako třídní důtka nebo dvojka z chování. (Mimochodem i já jsem dostal jednou, v páté třídě, třídní důtku. A nebylo to za zlobení, ale za pouhé zapomínání vyučovacích pomůcek. Tak to prosím srovnejte s tím, co tyto děti prováděly.)

Milí čtenáři, pokud patříte mezi takovéto a podobně neschopné či arogantní rodiče i vy, vězte, že s takovýmto absurdním požadavkem byste se u mne se zlou potázali. Co jste nezvládli vy, musí pak za vás udělat alespoň profesionálové. Pokud vaše děti dělají neplechu, tak si zkrátka nějaký ten trest zaslouží! Tak to má být, tak je to správné a o tom prostě nehodlám diskutovat! A to můžete být rádi, že je to jen třídní důtka nebo dvojka z chování. A pokud byste to stále ještě nedokázali pochopit a měli byste takovéto absurdní požadavky i nadále, tak já, nejen že bych jim pak ten trest nechal ještě zvýšit, ale snažil bych se i o to, aby za jeho chování byli nějak potrestáni i jeho právní zástupci, tj. vy! Tak vás tímto žádám, abyste se krotili a lépe se starali o to, aby vám vaše ratolesti nedělaly se svým chováním ostudu.

 

Související články:

v mojí rubrice Děti, výchova a vzdělávání

v mojí rubrice myšlenky

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pátek 13.6.2014 12:35 | karma článku: 35,05 | přečteno: 1957x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88