Vznikla dánská vlajka na základě setkání s UFO?

Když vznikalo Československo, dlouho se diskutovalo, jakou bude mít vlajku. Ovšem vlajky některých jiných států to měly jednodušší, protože vznikly na základě legend a pověstí. Například dánská vlajka prý vznikla přímo na obloze.

Dánská vlajka se používá už od středověku. Má tvar bílého kříže na červeném poli. Ovšem průsečík kříže leží ve třetině délky blíže žerďovému lemu. Podobný tvar kříže můžeme nalézt i na vlajkách dalších severských států. Švédska, Finska, Norska, Islandu, Faerských ostrovů a Aland.

Jak vlastně dánská vlajka vznikla? K tomu se pojí několik zajímavých legend. Podle jedné se tak stalo 15. června roku 1219, když dánský král Valdemar II. bojoval se svým vojskem v bitvě u Lyndanise o nezávislost. Když však prohrávali, tak biskup Andrei se obrátil o pomoc k bohu, který mu z oblohy seslal tuto červenou vlajku s bílým křížem. Když pak bitvu vyhráli, vlajku si ponechali, jako svůj symbol. Co to mohlo spadnout z oblohy a kde se to tam nahoře mohlo vzít?

Jiná legenda zas vypráví o tom, že v předvečer bitvy se králi Valdemarovi zjevil na obloze kříž. A na základě své vize nechal zhotovit právě tyto prapory. Co to mohlo být za kříž, a to zrovna takového zvláštního tvaru?

V každém případě mne jako záhadologa a archeoastronautického badatele obě pověsti oslovily, zda se nemohlo jednat o setkání s anomálním atmosférickým jevem, jakým dnes říkáme zkráceně UFO. Mimochodem, všimli jste si někdy, že právě tvar takového kříže, které mají severské státy na vlajce, se docela blíží tvaru současných letadel? V té době samozřejmě ještě žádná pozemská letadla neexistovala. Ale, co když se ve 13. století nad Evropou takto proháněl někdo, kdo nebyl z této planety?

zdroje: http://lideazeme.reflex.cz/clanek/dansko-nejstarsi-statni-vlajka#

https://www.vlajky.eu/vlajka-D%C3%A1nsko/

Související články:

Byl Alexandr Veliký ve spojení s mimozemšťany?

Nemůžu si pomoci, ale Thórovo kladivo mi připomíná letadlo

Mohl být římský císař Konstantin svědkem havárie UFO?

Skandinávské havárie UFO

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 21.3.2019 8:53 | karma článku: 15,99 | přečteno: 725x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88