Vypráví Věstonická venuše o setkání s mimozemšťany?

11,5 centimetrů vysoká soška Věstonické venuše je jedno z nejstarších projevů pravěkého sochařského umění, a to dokonce celosvětově! Je stará kolem 30 tisíc let. Ale je zvláštní ještě něčím.

Píše se 13. červenec 1925 a týmu badatele Karla

Absolona se povedl jedinečný objev. V pravěkém archeologickém nalezišti mezi Dolními Věstonicemi a Pavlovým nalezli zvláštní sošku ze směsi hlíny a vápence. Protože ji dominovaly partie v poprsí a boků, bylo jasné, že šlo o zobrazení nějaké ženské postavy. Vědecký výzkum potvrdil, že je stará kolem 30 tisíci let. To je období mladého paleolitu. Zajímavé je i to, že na hýždích sošky byl objeven otisk prstu asi 10 let starého dítěte. Podílely se snad na její výrobě i pravěké děti? V každém případě mohutné prsní a bokové partie Věstonické venuše upoutají každého. A to tak, že skoro až přehlídne úplně jiný detail této sošky. A právě ten mi však připadá také velice podivný.

Tím, o čem se chci zmínit, je její hlava. Zatímco pravěký autor si vyhrál s jednotlivými partiemi jejího těla, její hlavu však poměrně odbyl. Žádné vlasy, žádný nos, žádná ústa, žádný krk. Jen hlava se dvěma šikmýma očima, které jsou však jen naznačeny pouhými dvěmi rýhami. A tak si nemůžu pomoci, ale její hlava na mne působí spíš jako helma. A tak se ptám, zda v případě Věstonické venuše nemůže jít o zobrazení nějaké bohyně. Tedy lépe řečeno někoho, koho dávní lidé za bohyni považovali. Například příslušníka či lépe řečeno příslušnici nějaké vyspělé civilizace, která k nám přiletěla odněkud z vesmíru. Vždyť i po celém světě jsou známé podobné vyobrazení postav ve skafandrech. Je to tedy i případ nejznámějšího českého archeologického nálezu?     

 

Použitý zdroj včetně fotografie: http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C4%9Bstonick%C3%A1_venu%C5%A1e

 

Související články:

Prastará místa v Česku na tajuplných souřadnicích

Jsou leylines obrazce otisky předchozích civilizací?

Byl už u nás nalezen fragment dřívějších civilizací?

Že by prastaré zobrazení hvězdné oblohy?

K čemu sloužily záhadné zlaté klobouky?

Rubrika: archeoastronautika

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | neděle 19.5.2013 8:56 | karma článku: 25,00 | přečteno: 3634x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88