Volbu Drahoše prezidentem bych si musel do smrti vyčítat

To si tak občas říkám: co kdyby se mi náhodou udělal u prezidentských voleb skrat v hlavě a místo současnému prezidentovi bych to tam hodil panu Drahošovi? Brrr, raději o tom ani neuvažujme.

Jak už jsem několikrát psal o tom, jakže byl Jiří Drahoš politicky aktivní před tím, než ohlásil svoji kandidaturu, tak jedinou politickou aktivitu, kterou jsem u něj objevil, bylo v srpnu 2015 podepsání petice "Vědci proti strachu a lhostejnosti". Což však nebylo nic jiného, než "pražskokavárenská" reakce na množící se protimuslimské nálady v české společnosti. (Zdroj: https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=612522). Proti čemu, že byla tato petice? Vlastně i proti těm lidem, kteří mají odvahu se postavit a upozornit na nebezbečí cizáckých ideologií, které jsou s tou naší kulturou neslučitelné. 

Proto se domnívám, že pokud někdo dokáže podepsat takovéto a podobné petice odsuzující názory jiných, nemusí mít ani tak moc daleko i k jejím pronásledováním. Takže každý, kdo se k takovýmto peticím připojí, odmítá respektovat demokratický způsob myšlení, že každý občan může mít na věc svůj vlastní názor. Není to pak pro mne žádný symbol demokracie a svobody, ale symbol potlačování či dokonce pronásledování názorů jiných. A protože mne osobně se pronásledování těch jiných než mých názorů bytostně příčí, odmítám takové lidi volit.

Naopak, ale takový Miloš Zeman, ten kolikrát řekne věci i tak řečeno "jak mu zobák narostl" a narozdíl od jiných to není žádný vyschlý panák z muzea. A protože žádné takové podobné petice nepodepisuje, je to pro mne osobnost a symbol svobody a demokracie posledních let.

Související články:

Byl Drahoš skutečně tak výrazným předsedou AV?

Média, přestaňte už psát lži o Drahošovi, jako o favoritovi prezidentské volby!

Drahoš se na prezidenta skutečně moc nehodí

Mají se političtí agitátoři vtírat na akce pro děti?

Včera jsem osobně panu prezidentovi v Lidicích tleskal

Ohledně strachu o svobodu republiky jste si spletl strany, pane Hrušinský!

Autor: Libor Čermák | neděle 10.12.2017 7:40 | karma článku: 43,24 | přečteno: 3926x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88