Vládo a prezidente, ne abyste teď odstupovali!

V uplynulých dnech mne potěšily minimálně 2 zprávy o tom, že jak ve Strakově akademii, tak na Pražském hradě máme v současné době to nejlepší, co si může běžný obyvatel ČR přát. A ne, že je teď nějací křiklouni doženou k demisi  

První ze zpráv mne potěšila včera. A to ta, že panu prezidentovi důvěřuje až 57 procent lidí. (viz https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/duvera-prezident-vyzkum-parlament-senat-stem.A190813_110050_domaci_knn). 57 procent je výrazná nadpoloviční většina. A to by si měli především uvědomit ti, kteří se nedávno sešli na Hradčanském náměstí a křičeli tam po demisi našeho pana prezidenta Miloše Zemana. Protože důvěra 57 procent obyvatel přeci není žádná skandálně nízká důvěra, kvůli které by měl člověk rezignovat na funkce. Tak se prosím, pane prezidente nenechte žádnými vřeštícími paviány ovlivňovat a svoji funkci vykonávejte stejně dobře jako dosud.

A druhá ze zpráv mne potěšila dnes. Český statistický úřad vydal předběžný odhad růstu HDP České republiky za 2. čtvrtletí (viz https://www.czso.cz/csu/czso/cri/predbezny-odhad-hdp-2-ctvrtleti-2019) a z něj jasně vyplývá, že česká ekonomika stále roste, a to meziročně až o 2,7 procenta. Na tom by nebylo nic neobvyklého, protože podobně rosteme už několik let. Ale zajímavější je to, co se děje v ekonomikách sousedních. Například Slovensko roste oproti nám jen o 1,9 procent a německá ekonomika ve 2. čtvrtletí dokonce klesla o 0,1 procenta. (viz https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/mezirocni-rust-ceske-ekonomiky-ve-2-ctvrtleti-zpomalil-na-2-7-/1786797). A tak jsem přesvědčený, že by bylo velice absurdní, kdyby na takovýchto výsledcích neměla mít podíl naše vláda. 

A tak doufám ve dvě věci. Že ti demonstranti, co tak rádi v posledních měsících chodí křičet na Václavák, na Letnou nebo na Hradčanské náměstí, nedonutí jak našeho pana prezidenta, tak našeho pana premiéra k nějakým neuváženým krokům. Protože v době, kdy obě instituce mají takovéto dobré výsledky, by jejich demise byla jistě proti zájmům naší země. 

Související články:

Umělci, vy máte potřebu se znemožňovat na pražskokavárenské demonstraci?

Celonárodní vzepětí se "milionkářskými" demonstracemi skutečně nekoná!

Mým politickým vzorem nejsou pražskokavárníci ani milionáři, ale politici typu Zemana

Český národ by se měl postavit proti "Milionu chvilek"!

Proč nejsou pražskokavárenské demonstrace za svobodu a demokracii?

Autor: Libor Čermák | středa 14.8.2019 12:06 | karma článku: 35,36 | přečteno: 1044x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88