Víte, o co mi jde? O zachování demokracie a svobody slova v Česku!

Včera jsem zaznamenal reakci na mé články,že se kdosi ptá, zda věci,které píšu ve svých článcích myslím vážně. Myslím! Mně jde o zachování svobody slova a demokracie v ČR, abychom nedopadli jako v některých státech západně od nás.

Ano, mně jde o zachování svobody a demokracie v Česku! Když slyším, co se v Evropě děje na západ od nás, tak jak jsou tam všichni posedlí z té nesmyslné politické korektnosti (což je v překladu z politické správnosti), nezbývá mi nic jiného než kroutit hlavou. Jak je možné, se tam můžou dít někomu nějaké represálie (nejen problémy v zaměstnání, ale i třeba soudy a odsouzení) za to, že se někdo třeba jen vyjádří tzv. nekorektně třeba o muslimech? Tak tam ne, že je ohrožená demokracie, tam demokracie už zkrátka a dobře není! A já nechci, abychom dopadli tak, jak se to takto svobodou a demokracií stalo některých státech v západní Evropě.

A nejsou to jen tyto, ale i další problémy s demokracií. Připočtěme k tomu multikulturalismu ještě například i gender, politickou korektnost a juvenilní justici, a i to, jak je to tam kolikrát povinně indoktrinováno dětem ve školách. A běda tomu, když se té indoktrinaci politickou ideologií někdo vzepře. A já si nepřeji, aby něco takového přišlo sem do Česka, aby se i tady lidi měli bát něco říct, aby pak za svůj názor náhodou nějak netrpěli.

Někteří si stěžují i na to, že nejen témata, ale i názvy mých článku jim připadají kontroverzní. No a co? Pokud máme svobodu a demokracii, jsou to právě kontroverzní témata, které se dají označit za lakmusový papírek stavu svobody a demokracie dané společnosti. Ve svobodě a demokracii si zkrátka lidé musí zvyknout i na to, že někdo takové názory zkrátka a dobře má. Řečeno slovy Járy Cimrmana, o takovýchto tématech se můžou vést spory, může se s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Proto jsem i za naším panem prezidentem Milošem Zemanem. Když jsem slyšel jeho projev na Albertově 17. listopadu 2015 o boji s nositeli a tvůrci veřejného mínění, tak jsem dosáhl přesvědčení, že je to právě Miloš Zeman, kdo je tím, kdo v současnosti nejvíc brání demokratické hodnoty v Česku. A ti, kteří chtějí naopak zavádět takové věci, jako politická korektnost, multikulturalismus, indoktrinace dětí ve školách politickými ideologiemi multikulturalismu a genderismu nebo házej do koše květiny, které dal na pietní místo někdo s jiným politickým názorem, tak to jsou ti, co dnes nejvíc ohrožují demokracii a svobodu slova. A tak bych si přál, aby vliv takovýchto lepšolidí s patentem na rozum byl v ČR co nejmenší. A tímto směrem chci i vest své čtenáře.

Mým heslem je nejen svoboda názorů rádoby elit, ale i svoboda názorů všech lidí, a to i každého v té nejposlednější zastrčené vesnici, ať už se v ČR nalézá kdekoliv. V demokracii nikdo nesmí mít strach z toho, že se mu za jeho názor bude dít jakékoliv příkoří, a to tehdy, kdyby ten jeho názor někdo prohlásil za tzv. politicky nekorektní, či dokonce kontroverzní.

Související články:

Tvrzení pana Baxy považuji za skandální

Premiér 2021: Kdokoliv, jen NE městský liberál

Jak se rádoby elitáři chovají antidemokraticky

Ničitel květin z Národní se o demokracii bojí na špatném místě!

Autor: Libor Čermák | pátek 25.1.2019 6:06 | karma článku: 36,84 | přečteno: 870x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88