Viktor Orbán ukázal, že je politikem s velkým "P"

Není příliž častý jev, že se pravicový politik zastane politika levicové vlády a ještě k tomu v sousedním státě, jejichž vztahy nebývají často na nejlepší úrovni. Ale teď se to najednou stalo.

O sporech Maďarů a Slováků se toho v minulé době napsalo hodně. Jenže časy se zřejmě mění. Dnes se Maďarský premiér otevřeně zastává slovenské vlády, když vidí, co se tam děje. Alespoň se o tom zmiňuje několik hlavních informačních serverů. Jak píšou, tak Viktor Orbán spatřuje v dění na Slovensku rukopis George Sorose a jeho organizací.

Toto zastání je ještě o to víc cennější, že současné vlády Maďarska a Slovenska jsou z jiné strany politického spetktra. Ale obě se snaží čelit Sorosově síti, která se pokouší v Evropě nastolit takové poměry, jaké se velké většině středoevropských lidí nelíbí. Je jistě zajímavé vidět, jak takto dvě na první rozdílné strany dokážou najít společnou řeč proti nějakým pochybným aktivistům.

Proto má Viktor Orbán, a to i přesto, že je z trošku jiné strany politického spektra, než jsem já, velkou moji poklonu a klobouk před ním dolů. A samozřejmě nejen za to. Ale například kvůli tomu, jak dokáže mít ostré lokty proti sorosovským organizacím a tomu, co tyto organizace hlásají. 

A Robertu Ficovi zas držím všechny palce na rukou i na nohou. Aby vydržel a aby se vlády nad jeho zemí nezmocnila ona již zmíněná sorosovská síť. Ať tam ty zmanipulované davy brzy utichnou a Střední Evropa tak zůstane i nadále hrází proti multikulturalismu.

zdroje: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2414827-vidim-v-tom-sorosuv-rukopis-komentoval-orban-deni-na-slovensku, https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/orban-o-slovensku-vidim-v-tom-sorosuv-rukopis_470972.html, http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/217811-soros-chce-svrhnout-slovenskou-vladu-kvuli-migraci-tvrdi-orban/ a další

Související články:

Roberte Fico, držte se!

Fico by neměl být premiérem jen slovenským, ale československým!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | sobota 10.3.2018 10:34 | karma článku: 41,70 | přečteno: 1825x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88