Ve volbách nesmí zvítězit agresivita!

Házení vajec na politiky? Kde to jsme? To z takovéhoto chování máme mít jako srandu? A nebo ho dokonce schvalovat?

Česká strana sociálně demokratická již dlouhodobě vede s přehledem v průzkumech veřejného mínění.  Dle průzkumu jedné z agentur z minulého týdne dokonce až o devět procent. A není divu. Podle toho, co předváděla minulá vláda vedená politikem z ODS, se ani nic jiného čekat nedá. HDP hrozí pokles o více než 3 procenta, nezaměstnanost se zvyšuje rekordním tempem, míra inflace téměř pět procent, sedmnáctiprocentní pokles průmyslové výroby. A nebo zvýhodňovaní majetných na úkor těch méně vydělávajících, a spoustu dalších kiksů a skandálů. A co to zadlužování? Samozřejmě, že ho zastavit nedokázala, schodek státního rozpočtu se letos zřejmě přiblíží k rekordním 200 miliardám. Děkuji bývalá vládo expremiéra Topolánka, ale takovou politiku už dále nechci.

   Když to srovnám z rokem 2006, kdy opouštěla vládní pozice ČSSD: růst HDP o 6,8 procent, klesající nezaměstnanost, inflace 1,7, průmyslový růst 11,6 procent, schodek státního rozpočtu většinou do 3 procent HDP, nutných pro přijetí eura. Myslím si, že srovnávat, co je větší a co menší, umí již průměrné dítě z první třídy. Dokáže to i průměrný volič? Doufejme, že ano. Sociální demokracie už navíc jednou předvedla, že naši zemi z krize vyvést dokáže. Jsem přesvědčen, že to dokáže i podruhé.

  Otázkou je, zda takto umějí porovnávat i ti zmínění vrhači vajíček. Co jim tak vadilo na šestiprocentním růstu HDP? A co se jim tak líbí na jeho tříprocentním poklesu? To se jim jako nelíbí, když přijde někdo, kdo chce bojovat s ekonomickou krizí? A kam až tohle vůbec může jednou dospět? Dnes to jsou vajíčka, zítra to můžou být třeba už kameny a pozítří třeba ještě něco horšího. To v žádném případě není snaha o normální pořádek ve státě. To je snaha o společenský chaos či dokonce anarchismus. Nejhorší je však to, že se dotyční snaží o to, aby těmito praktikami nasákly i děti a mladí lidé, mezi kterými se v posledních měsících šíří móda celosvětové společenské sítě Facebooku. Proto se velice bojím toho, kdyby se náhodou stalo a ČSSD (jako oběť těchto praktik) tyto volby nevyhrála, aby to nebyla záminka pro jejich obdobné chování v nějakých budoucích kampaních. Nevím sice, kdo za vajíčkovou aférou stojí, ale vzhledem k morálním hodnotám naší politické scény pro budoucnost, tak ať je tento agresor poražen. A porazit ho lze jen účastí ve volbách.        

Autor: Libor Čermák | středa 27.5.2009 8:01 | karma článku: 28,62 | přečteno: 1853x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,55

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88