Včera se objevil první anglický obrazec v obilí roku 2019

Ale to neznamená, že se od podzimu do jara na tomto záhadologickém poli nedělo nic. I v této době se nové obrazce objevovaly. Ve sněhu, ledu a trávě. Pojďte se seznámit s mými interpretacemi těchto nejnovějších obrazců.

S loňskou sezónou záhadných obrazců v obilí jsem se rozloučil článkem "Jak vypadal závěr letošní letní sezóny kruhů v obilí?". Článek jsem psal 1. října 2018.  Ale to jsem ještě netušil, že loňský říjen nám přinese ještě dva obrazce v trávě. Proto jsem také jejich schéma vytvořil zeleně. První se objevil 15. října 2018 u nizozemského Hoevenu a má tvar klasického keltského kříže, tedy centrálního kruhu se čtyřmi menšími satelitními kroužky uspořádané do kříže. (Samozřejmě, že v souladu s autorským zákonem uvedu i zdroj: https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2018/10/15/NL20181015_A.html). Proč zrovna tvar keltského kříže? A zrovna v tento den? Také jsem se nad tím zkusil zamyslet. A tak jsem si zkusil otevřít PC Night Vision, který dokáže v ten, či který den a hodinu simulovat noční oblohu. A tam jsem zjistil, že čtyři planety zrovna vytvořily netypický tvar kříže v souhvězdí Panny a Vah. Ve středu se nalézal Merkur Ve Váhách. Kříž pak tvořilo Slunce a Venuše (oba se nalézaly v souhvězdí Panny) a Jupiter v souhvězdí Vah. Domnívám se, že kříž může dokreslovat hvězda Arkturus v Pastýři (úplně nahoře mapky hvězdné oblohy.

Jen o čtyři dny později, 19. října 2018, se objevil další obrazec v trávě, a to u švýcarského hlavního města Bernu. Obrazec to byl docela složitý. Skládal se ze šesti propletených kruhů a znázorněno tam bylo i dvanáct os obrazce. (viz zdroj: https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2018/10/19/CH20181019_A.html). A co se na jeho možnou interpretaci podívat podobně jako v předešlém případě? V tento den se totiž planeta Saturn nalézala přesně uprostřed v kruhu hvězdokup v souhvězdí Střelce. Náhoda? 

Nyní se přesuňme zpět do Nizozemí, tentokrát k Bosschenhoofdu. Tady se totiž 1. února 2019 objevil další obrazec v trávě. Tentokrát ve tvaru stonožky, jejíž tělo tvoří sedm kruhů. (https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2019/02/01/NL20190201_A.html) A co myslíte, že jsem udělal já? Otevřel jsem PC program Night Vision. A co myslíte, že jsem tam objevil? 1. února 2019 se na pomezí souhvězdí Hadonoše, Střelce a Kozoroha vytvořilo seskupení sedmi těles sluneční soustavy v řadě! V Hadonoši se zrovna nalézal Jupiter. Ve Střelci pak Venuše, Měsíc, Saturn a Pluto. A Kozorohu Slunce s Merkurem. Zajímavá to náhoda. Ze tří obrazců v obilí, které popisuji v tomto článku již po třetí se obrazec nějak podobá aktuálnímu rozložení planet na obloze.

Nyní však záhadní tvůrci změnili druh plátna a své výtvory začali tvořit na sníh a led. Hned o den později totiž dostala Anglie svůj první obrazec této sezóny. Stalo se tak na jednom z tradičních míst vzniku klasických obrazců v obilí, u Roundway Hill ve Wiltshiru. 2. února 2019 se tam  vydal 59letý Chris Barrow udělat záběry zasněžené krajiny a přitom si všimnul obrovského obrazce ve sněhu ve tvaru hlavy sovy. Byl to úžasný a naprosto symetrický obrazec. V době, kdy ho Chris objevil, k němu vedla pouze jedna řada lidských stop. Ovšem já se domnívám, že je vyloučeno, aby takovéto dílo bylo výtvorem pouze jediného člověka. To v jednom člověku určitě udělat nejde. (viz zdroje: https://www.metro.news/snow-joke-walker-astonished-by-owl-shaped-circle/1421322/, http://www.cropcircleconnector.com/2019/snowowl/snowowl2019a.html). Nyní se ovšem pojďme podívat, zda moje hypotéza, že by nejnovější obrazce mohly nějakým způsobem zobrazovat postavení planet na obloze, by se dala nasadit i na tento obrazec. Všiml jsem si, že zobák oné sněžné sovy se nápadně svým tvarem podobá souhvězdí Kozoroha. A v tom se zrovna dva objekty sluneční soustavy nalézaly. Slunce a Merkur. Ale pokračujme dále. Seskupení Saturnu, Měsíce a Pluta, které jsem popisoval v předchozím případě, totiž mělo svůj symetrický protějšek, planetu Neptun ve Vodnáři. A osu této symetrie tvořilo zrovna souhvězdí Kozoroh.

Nyní se přenesme k nám do České republiky. Pamatujete na loňský obrazec v ledu a sněhu na jablonecké přehradě Mšeno? Tak si představte, že tento obrazec měl svého bratříčka i letos! Hodně málo se o něm psalo. Dozvěděl jsem se o něm jen z blogu Toničky Plíškové na idnes a z videa https://www.youtube.com/watch?v=mJ5DWu6h6oI. Objevit se měl 10. února 2019 A shodou okolností, podobně jako o několik dní v Nizozemí, to byl nějaký podlouhlý hmyz složený ze šesti koleček v řadě. Že by to opět poukazoval na seskupení planet v řadě na obloze, které se vyskytlo právě začátkem února a o kterých jsem psal i předchozích případech? 

A do třetice led a sníh. Musel by to být sakra odvážný a riskující padělatel, který by si troufl vstoupit na právě tající led v čínském jezeře Quinghai Lake. Právě tam se objevil 12. dubna 2019 podivný obrazec v ledu složený s kruhů a dalších podivných obrazců. Můžete si o něm dočíst z http://www.cropcircleconnector.com/2019/icecircle/icecircle2019a.html, který sem dávám nejen proto, aby bylo vidět, že si tyto případy necucám z prstů, ale i proto, že dle autorského zákona ho uvádím jako svůj zdroj informací. A zajímavé, že i tam už si autoři stránek všimli toho, co jsem zjistil u všech výše uvedených případů, že jeho tvar nějak koresponduje s aktuálním uspořádáním planet. Badatelé z oněch stránek říkají, že jednotlivé objekty odpovídají postavení planet, ale tentokrát jejich pozice na oběžných drahách v rámci sluneční soustavy.

Já bych však měl opět svojí vlastní hypotézu. Obrazec v ledu na čínském jezeře obklopovaly prstence, na kterém se vyskytovaly čtyři kružnice do kříže. A tak jsem si představil, že se jedná o čtyři tzv. královské hvězdy: Regulus, Antares, Fomalhaut a Aldebaran, které symbolicky dělí oblohu na čtyři přibližně velké sektory. A tak jsem si představil, že rozpůlené kolečko by mohlo znamenat Měsíc. A ten byl zrovna v pátek 12. dubna 2019 v první čtvrti a skutečně mezi Aldebaranem a Regulusem. Ale co ta skupina symbolů (prázdný kruh, plný kruh a sedmička) dole? Podle hvězdné oblohy by se tak nějaké planety měly vyskytovat poblíž Fomalhautu. A skutečně se v ten den tam vyskytovaly tři planety. Merkur, Venuše a Neptun.   A mimochodem, jeden z alternativních symbolů Neptunu má velmi podobný tvar, jako obrácená sedmička (viz https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Neptune_symbol_alternate.svg)

Když už jsem se zmínil o stránce http://www.cropcircleconnector.com/2019/icecircle/icecircle2019a.html, která se tímto případem zabývá, měl bych se ještě zmínit o něčem. Badatelé

CC Sint Villebrord, NL, 17. dubna 2019

z této stránky zkusili na mapě spojit čínský obrazec v ledu a anglický obrazec sněžné sovy. A vyšlo jim, že prodloužení této linie směřuje k Velkému Medvědímu jezeru v Kanadě. To vyvolalo myšlenky, zda náhodou se na tomto jezeře také náhodou nějaký obrazec letos neobjevil. Neslyšel jsem o tom. Ale když jsem si prohlédl tu jejich linii, nemohl jsem si nevšimnout, že prochází i Českou republikou. A tak by se dalo říci, že se vlastně všechny tři ledovo-sněhové obrazce nalézají na jedné přímce. Opět náhoda? 

Letošní duben přinesl ještě jeden obrazec, a to v trávě. Stalo se tak 17. dubna 2019 u nizozemského Sint Willerbrord. Byl to kruh, který obklopovalo deset menších kroužků. Na obrazci bylo zajímavé to, že se objevil na velikonoční Škaredou středu (viz https://www.cropcirclecenter.com/ccdata/2019/04/17/NL20190417_A.html)

Ale jsem přesvědčený, že vy čtenáři se asi nejvíce těšíte na ty anglické kruhy v obilí, které jsou svým složitým tvarem nejproslulejší. Zřejmě to bylo počasí, které jejich sezónu zpozdilo o více než měsíc. A tak samozřejmě všichni cerealogové byli napjatí. Vypukne vůbec letošní anglická sezóna záhadných agrosymbolů? Když pomineme únorovou sněžnou sovu z Roundway Hill, tak vypukla včera, 22. května 2019. A to obrazcem v mladém zeleném obilí u Norridge Wood, poblíž Warministeru, a to na dohled Cley Hillu, hradišti z doby železné. Obrazec se skládal z centrálního kruhu, dvou prstenců a dvou dalších kruhů. Měl snad ukazovat na seskupení Měsíce, Saturnu a Pluta, které v tento den nastalo v souhvězdí Střelce? A od zajímavosti jistě není ani to, že na stejném poli a na velmi podobných místech se objevil obdobný a obdobně orientovaný obrazec i vloni 14. srpna. (viz http://www.cropcircleconnector.com/2019/NorridgeWood/NorridgeWood2019a.html)

Závěrem svého článku bych chtěl udělat takovou malou rekapitulaci. U sedmi obrazců z osmi, které v článku popisuji, jsem nalezl nějaké souvislosti s aktuálním uspořádáním planet na obloze. Pokud by za tím byli nějací padělatelé, je možné, aby všichni jak v Anglii, tak v Nizozemí, tak ve Švýcarsku, tak v Číně, tak v České republice, měli naprosto stejné společné vnuknutí, udělat obrazec podle planet na obloze? Pokud ano, je to jistě záhada sama o sobě. Ale spíš se domnívám, že za tím bude něco trošku jiného, než padělatelé.

 

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 23.5.2019 12:00 | karma článku: 24,38 | přečteno: 2401x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88