Vážený pane Husajne, my na západě tu máme demokracii

Tak jsme se dozvěděli, že jakýsi arabský princ Husajn, co dělá jakéhosi vysokého komisaře OSN, označil našeho pana prezidenta Miloše Zemana a další politiky jakýmisi prý nevybíravými výrazy. Proč? Protože nejsou pro imigranty. 

Prý jsou to populisté, demagogové a já nevím co všechno. A to jenom proto, že nejsou otevření proimigrantské politice a islamofilnímu multikulturismu. Prý nechtějí zavést nové pořádky, ale zastávají ty staré, kdy západ nebyl ještě tak multikulturní, jako nyní. 

Vážený pane Husajne, já sice nevím, jak vysoký komisař jste, ale náš kostel je na výšku zcela určitě vyšší než vy. Když už našeho pana prezidenta a další politiky přirovnáváte k Islámskému státu, můžete pak i nějak dokázat, že tito politici svojí politikou ubližují lidem ve svých státech alespoň tak, jako tzv. právo šaria v IS a dalších podobných státech? Nemůžete, protože nic takového se tady neděje. Takovéto přirovnání je demagogie, proto ho zkrátka nepoužívejte.  

A že svým voličům říkají něco, co se někomu nelíbí?  Osobně zastávám ideu, že každý má na svůj názor právo. Slyšel jste někdy o jistém panu Voltairovi? To byl francouzský osvícenecký spisovatel a filozof, který vyřkl celou řadu moudrých citátů. Mezi nimi i toto: "Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale budu do smrti bránit vaše právo to říkat". 

Měl byste se z tohoto citátu poučit, tak to prostě v demokracii chodí.  A jestli se zkrátka něco někomu nelíbí, tak ať proti tomu vystupuje i kdyby měl za to být označen za populistu. A kdo s ním souhlasí, ať ho třeba i volí. Tak to prostě tady takhle funguje. A pokud se ty jeho názory zas naopak někomu nelíbí, tak pak musí přijít s nějakými jinými argumenty, které dokážou lidi přesvědčit zas o té jeho pravdě.

A tak se hold i vy, pane komisaři, musíte naučit žít s tím, že každý asi nemá na věc (třeba i na nějaké konkrétní náboženství) zrovna takový názor, jako vy, ale že i názory lidí jsou různé.   

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/413831-zeman-je-populista-a-pouziva-stejne-metody-jako-islamsky-stat-rekl-komisar-osn.htmlhttp://zpravy.idnes.cz/osn-komisar-projev-zeman-islamsky-styat-ffe-/zahranicni.aspx?c=A160906_092703_zahranicni_ert

Související články: 

Že by pro Merkelovou a německý tisk neexisistoval jiný názor? (http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=547458)

 

Autor: Libor Čermák | úterý 6.9.2016 12:32 | karma článku: 40,56 | přečteno: 1717x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88