Vážení rusomilové, vždyť i Američani nás osvobodili!

V poslední době sleduji, jak mnozí rusomilové ve snaze očernit západ a zbožštit své miláčky z východu se ohánění faktem, jak tu za nás ti rudoarmějci umírali, když nás na konci 2. světové války vysvobozovali.

Proti tomuto faktu samozřejmě nic nemám. To je historický fakt. Rudá armáda nás skutečně osvobodila a řada jejich vojáků tu skutečně položila život. Jaký byl však původní záměr nás osvobodit, zda to náhodou nebylo proto, abychom se pak stali součástí sovětské éry vlivu, to nechám až na někdy jindy.

Teď bych však těmto rusomilům chtěl připomenout ještě něco jiného. Vždyť to nebyla jenom Rudá armáda, která nás osvobodila! Značnou část naší republiky přeci na konci 2. světové války osvobodili i Američani a další spojenci ze západu. To je také nesporný historický fakt, který by oni asi nejraději opominuli. Takže vážení rusomilové, až budete příště psát, jak za nás ti rudoarmějci při osvobození hrdinně umírali, určitě by nebylo od věci se zmínit i o tom, že tu za nás v té době osvobození umírali i vojáci američtí.

A tak si myslím, že známá písnička Honzy Vycitala - Tenkrat v tom čtřyricátom pátom tak současné době získává opět na aktuálnosti. (https://www.youtube.com/watch?v=7_teZVnSZGc)

 

Související články:

Jsem pro dobré vztahy s Ruskem

Naší zemi jsem nikdy nevnímal jako východoevropskou

Jak pak je to s tím českým slovanstvím milí rusofilové?

Rubrika: Západ versus Rusko

Autor: Libor Čermák | pátek 2.1.2015 9:30 | karma článku: 31,13 | přečteno: 1753x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88