Varoval Ježíš i před Mohamedem?

Možná, že se na mne teď snesou výtky nejrůznějších multikulturních islamomilů. Ale v souvislosti s velikonocemi jsem se zamyslel nad některými Ježíšovými výroky popisovaných v Bibli. 

Ježíš například v jednom ze svých nejznámějších kázání na hoře dle Matoušova evangelia řekl i toto: „Střezte se lživých proroků, kteří k vám přicházejí v rouchu ovčím, ale uvnitř jsou draví vlci“ (Matouš 7, 15).

Mimochodem, není to jediné místo v Bibli, kde se Kristus zmiňuje o lživých, nebo falešných prorocích, kteří dle něj mají v budoucnu přijít. Ve 24. kapitole téhož evangelia, když na Olivové hoře mluvil ke svým učedníkům, řekl i toto: Tehdy vás budou vydávat v soužení i na smrt a všechny národy vás budou nenávidět pro mé jméno. A tehdy mnozí odpadnou a navzájem se budou zrazovat a jedni druhé nenávidět; povstanou lživí proroci a mnohé svedou a protože se rozmůže nepravost, vychladne láska mnohých. (Matouš 24, 9-12).

A tak se ptám: Kdo že jsou ti budoucí falešní proroci? A tak se zamýšlím a zamýšlím. A v tom si vzpomenu, že zhruba šest století po Kristovi žil jeden člověk, který si skutečně říkal „prorok“. Byl to nějaký Mohamed. A i ten byl stejně jako Kristus, také zakladatelem jednoho náboženství, a to islámu.

Jenomže, zatímco Ježíš Kristus své náboženství založil na lásce k bližnímu (a to i k takové lásce, kde náboženské vyznání nehraje roli. Zkrátka k bližnímu), tak v islámu hraje právě značnou roli neúcta k jiným náboženstvím. Zabýval jsem se tím například v článku „Jsou odpůrci islamizace krajní pravičáci?“. Islámské právo šaria skutečně diskriminuje nevěřící, jinověrce, ženy a homosexuály.

V praxi jsme to mohli vidět zrovna minulý čtvrtek na univerzitě v keňském městě Garissa. Kdo neuměl Korán nebo se přihlásil ke křesťanství, toho islamističtí teroristi postříleli. (viz http://zpravy.idnes.cz/svedectvi-prezivsi-teroristickeho-utoku-v-keni-fue-/zahranicni.aspx?c=A150403_120505_zahranicni_ert).

Může být tedy islám považován také náboženství založené na míru a lásce k bližnímu jako je křesťanství? Myslím, čtenáři, že po přečteních tohoto článku, si snad na to můžeš odpovědět  sám.

Související články:

Jak omezit šíření radikálního islámu v západním světě?

Urážliví náboženští magoři nemají do našich vánoc co mluvit

Hodí se muslimové do multikulti světa?

Byl Prorok Mohamed kontaktérem s mimozemšťany?

Rubrika: Ne islamizaci Evropy

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 9.4.2015 7:37 | karma článku: 33,42 | přečteno: 1692x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88