Václav Moravec na sváteční obrazovku nepatří

Včera na Velikonoční neděli, tedy na Vzkříšení, největší církevní svátek v roce, jsem koukal s otevřenou pusou na televizní program ČT1. V době oběda tam na místo něčeho svátečního, zařadili cca hodinové Otázky Václava Moravce.

Ať se na mne nikdo nezlobí, ale jako věřící křesťan považuji Velikonoční neděli za nejsvátečnější den v roce. A v nejsvátečnější den v roce by se měla především v lidech pěstovat sváteční atmosféra. Jenže ČT1 na místo něčeho svátečního zařadila včera v poledne Otázky Václava Moravce.

Já se například na pořady Václava Moravce nedívám už řadu let, protože je nepovažuji za politicky vyvážené. A stejně jsem se zachoval i včera. Avšak kousek mne také neminul. Chtěl jsem si v televizi místo něj zpětně pustit nějaký milý zajímavý film, co tam šel dřív, a tak asi na minutu tam na mne ten jejich Václav Moravec vybafl. A jen z toho, co jsem se z té minuty z toho jeho pořadu dozvěděl, jsem si udělal o celém pořadu svůj obrázek. Začali tam totiž strašit lidi snad daleko hlubším hospodářským propadem, než jaké předpovídá MF. A zrovna tak daleko větší nezaměstnaností. "Pěkné" to ke svátečnímu obědu, jen co je pravda.

A tak jsem přesvědčený, že na Velikonoční neděli by se na hlavním programu ČT mělo dávat úplně něco jiného. Něco, co naopak se v lidech snaží vyvolat naději, pohodu a sváteční atmosféru, a nikoliv atmosféru strachu. A navíc politická diskuze tohoto druhu do televize o tomto svátku vůbec nepatří. Je to samé, jako kdyby měla jít na Štědrý den. 

Související články:

Současná filmová, seriálová a zábavná tvorba nestojí za nic!

Chtěl bych mít v ČT co nejpestřejší názory, a i kritiku politické korektnosti

Jak udělat vánoční pohádku, aby měla úspěch?

Na české pohádky nedám dopustit ani přes kritiku stoupenců tzv. korektností

Autor: Libor Čermák | pondělí 13.4.2020 8:25 | karma článku: 47,66 | přečteno: 10767x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88