V současné době bych se bál předat oddíl někomu z generace dvacátníků

Svůj turistický oddíl vedu už přes dvacet let. Ale v současné době mám velké obavy, co by se stalo, kdyby ho měl převzít někdo z generace současných dvacátníků. Vedl by ho politicky neutrálně? Anebo by do dětí cpal sluníčkářství?

Bylo mi dvacet let, když jsem začal vést turistických oddíl. Dnes je mi téměř o 21 let více, a tak by se dalo říci, že už se dětem v něm věnuji větší část svého života. S jednou věcí však bojuji po většinu času, co oddíl vedu. A to jsou další vedoucí, kteří by se chtěli oddílu věnovat s obdobným nasazením a nadšením jako já. Ale popravdě řečeno, kdyby to byl někdo z generace současných dvacátníků, docela bych se mu bál oddíl svěřit.

A důvod je prostý. Generace současných tzv. mladých dospělých je generace, ke které moc důvěru nemám. A to z politických důvodů. Vždyť to vidíme každý den, jak mnoho z nich jsou opojení jakousi pochybnou sluníčkářskou uvědomělostí. Značná část z nich například nadšeně volí piráty a podobné strany. A o takových "hodnotách", jaké vyznává pirátská strana, lze s úspěchem pochybovat jako o hodnotách přínosných pro společnost. Jmenovitě například multikulturalismus, podpora prostituce, legalizace marihuany, podpora LGBT či dokonce vítání vyznavačů nadřazeneckých politicko-náboženských ideologií. A aby tomu nebylo málo, tato generace je naočkována ještě k tomu, aby toto sluníčkářské nadšení předávala dál.

A tak se velmi bojím, co by se stalo, kdyby se nějaké takovéto podivně "uvědomělé" sluníčkářské ťululum dostalo k takovéto práci s mládeží. Bude se k ní chovat apoliticky, jak se to má správně během práce s dětmi a mládeží dělat?  Anebo je začne indoktrinovat svým sluníčkářstvím?

A proto, kdyby měl někdy po mě převzít oddíl někdo takový, měl bych jen tři možnosti. Buď se podívat, zda dotyčný je jednou z těch výjimek v této generaci nebo s oddílem skončit úplně anebo ho jako Jaroslav Foglar vést až cca 60 let a čekat, až nám jednou vyroste nějaká lepší mladá generace. Ale podporovat možnou indoktrinaci našich dětí neomarxistickými ideologiemi fakt nechci.

Související články:

Pokud bych měl propagovat neomarxistická témata, tížilo by mne svědomí!

A sluníčkaření, to jako není populismus? Je a jaký!

Vy vážně chcete volit piráty? Já teda ne!

Rubrika: tábornictví a turistika

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pátek 22.2.2019 8:01 | karma článku: 35,80 | přečteno: 1166x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88