Už chtějí zakazovat i modelářské stavebnice!

Firma na modelářské stavebnice Revell prý musela stáhnout jednu ze svých nových stavebnic. Proč? Přišla s velice zajímavým nápadem udělat stavebnici létajícího talíře, což je pro mne naprosto fantastický nápad.

Od dětství jsem byl vášnivým modelářem. Jako dítě jsem postavil asi dvě stovky plastových modelů letadel. Měl jsem dopravní letadla 1:100, která dodávala jistá německá modelářská firma. Měl jsem celou řadu plastových modelů 1:72, které dodávaly Kovozávody Prostějov, Směr a další firmy. A tak bych mohl pokračovat dál. V pubertě jsem je měl všechny pověšené na vlasci v pokoji, takže můj dětský pokoj vypadal jako na leteckých dnech. Zálibu v modelářství jsem si přenesl i do dospělosti, kdy už od roku 2002 vedu v Praze 22 modelářské kroužky pro děti.

Když jsem se jako dítě také začal zajímat i o záhady a ufologii, nevím, co bych za to dal, kdybych měl možnost si postavit plastový model létajícího talíře. Tehdy žádná firma s takovým nápadem nepřišla. Až dnes jsem se dozvěděl, že jeden model plastové stavebnice létajícího talíře dodala na trh firma Revell. Jenže k němu dala nálepky s nacistickými kříži a prezentovala ho jako nacistické UFO Haunebu II. Proč ne? Jako záhadolog vím, že o létajících nacistických talířích , vyráběných Třetí říší, se spekuluje, ale není to věc, která je prokázaná, že skutečně existovala.

A právě to se někomu nelíbí, a tak jakýsi německý spolek na ochranu dětí stavebnici označil ústy své ředitelky jako politicky výbušnou, že takové stavebnice prý nemají v dětském pokoji místo. A tak firma Revell ji tak musela stáhnout. Podle mého názoru, jako zkušeného modeláře a také záhadologa, je celý problém pouze v obtiscích s nacistickými motivy. Pro ty, co ještě nikdy žádný plastový model nepostavili, tak uvedu, že obtisky jsou jen malý kousek papíru, který je ke stavebnici přoložen. Každý obrázek se pak vystřihne, vloží do vody a čeká, než se odlepí a pak přilepí na model.

A tak přicházím s nápadem. Co kdyby se tam daly místo nacistických křížů obtisky třeba s hieroglyfy, které byly údajně nalezeny na UFO z Roswellu v roce 1947? (viz "Záhadné písmo z havárií UFO" a na obrázku výše.) A pak by se místo "nacistický létající talíř" prodával jen pod názvem "létající talíř". Co na to, že dosud není existence mimozemských létajících talířů ještě úplně stoprocentně dokázaná. Jsem ale přesvědčený, že fantazii se klást meze nemají a že ti modeláři, kteří se také zajímají o záhady, by za to jistě ruce utrhli, aby se k takovéto stavebnici dostali. Kdo chce, tak si to koupí. Kdo nechce, tak si to nekoupí. A když někdo nechce, považuji za naprosto přihlouplé, aby se ještě navíc snažil takovýto zajímavý výrobek zakazovat prodávat. To mi připadá více než absurdní, protože žádný německý spolek na ochranu dětí jistě nemá v tomto oboru patent na pravdu.

zdroj: https://www.euro.cz/byznys/firma-revell-stahla-z-prodeje-model-nacistickeho-ufo-1410361?utm_source=euro_cz&utm_medium=newsletter&utm_campaign=clanek

https://www.echo24.cz/a/SJMzb/nacisticky-letajici-talir-pry-prehanel-schopnosti-treti-rise-neprodava-se-uz-ani-jako-hracka

Související články:

Jak postavit základnu na Marsu?

Dopadlo to jako u Roswellu

Kdy EU zakáže chemickou látku dihydrogen monoxid?

I zakázané boty s okovy by mohly být užitečné!

Autor: Libor Čermák | pátek 22.6.2018 6:13 | karma článku: 35,14 | přečteno: 3137x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88