To zas mají lidé přicházet o práci?

A je to tady. Nová vláda se rozhodla šetřit, čímž bude mimo jiné postižen i Státní fond dopravní infrastruktury. To nakonec povede k okamžitému zastavení většiny dopravních staveb a k následnému propouštění tisíců lidí. Musí to být?  

Již letos zažije státní fond výpadek 4 miliardy Kč, což již letos v srpnu povede podle předpokladů k zastavení většiny dopravních staveb. A příští rok? Původně měl fond hospodařit s rekordním rozpočtem 96 mld. Kč. A místo letošních 48 mld. Kč, to má být příští rok pouze 31 mld. Kč. Stavby se budou muset zastavit a další tisíce lidí tak přijdou o práci.

A firmy? Ty otevřeně mluví o katastrofě. A co na to ministr dopravy za Věci veřejné, Bárta? Bude to vůbec nějak řešit? Nebo jen bude vyjednávat se zástupci stavařů o omezování výstavby? Zde -   Dopravní stavby v Česku se zastaví, nejsou peníze – je možné si přečíst celou tuto zprávu. Teď jen doufám, že tuto zprávu někdo dementuje či že se snad nepotvrdí. Kéž by.

Když se nad tím tak zamýšlím a přemýšlím o té naší nové vládě, tak pěkně se nás to snaží vyvést z hospodářské krize, jen co je pravda. Její opatření zatím zřejmě jen zvyšují nezaměstnanost a výdaje rodin, což k ukončení krize zrovna nijak zvlášť nepomůže. Český stát už jednou zažil tzv. „dobu temna“. A nyní pokud nenastane nějaký obrat, zřejmě začíná „doba nečasu“.

 

Související články

Volební preference na Slovensku: SMER 42 procent

Měla by vláda v tuto chvíli přehnaně šetřit?

Občané si ve volbách odhlasovali zrušení zdravotnických poplatků!

Mladí se zřejmě začínají probouzet z volebního opojení

 

Autor: Libor Čermák | středa 28.7.2010 13:50 | karma článku: 15,18 | přečteno: 2285x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88