To je datum! Jako pro teroristy.

Dnes, v úterý 11. září 2012 uplyne přesně 11 let od jiného úterý, a to od 11. září 2001. Čím byl tento den významný, snad ani nemusím připomínat. Teroristické útoky na New York a Washington.

11. září 2001wikipedie

Říká se, že když se člověk dozví o takovéto tragédii celosvětového významu, ten moment si zapamatuje na celý život. U nás tehdy bylo odpoledne. Já jsem byl tehdy v práci. Pracoval jsem tehdy ve skladu jednoho knižního velkoobchodu. Nejspíš jsme tehdy připravovali zboží pro některý z hypermarketů. Když v tom jsem se z rádia doslechl, jak v New Yorku došlo letecké nehodě, že do jedné z věží Světového obchodního centra nabouralo letadlo. Hm. Zajímavá letecká nehoda. Něco takového se pokud vím už stalo i jinému newyorskému mrakodrapu, a to Empire State Building, což byla do stavby WTC nejvyšší budova v New Yorku. Stalo se 28. července 1945, že i do tohoto mrakodrapu nabouralo letadlo. K havárii došlo mezi 79. a 80. patrem. Tehdy vlivem špatné navigace tam narazil americký bombardér B-25. Při neštěstí zahynulo 11 lidí pracujících v 79 patře a tři členové posádky letounu. Že by se něco podobného stalo i tentokrát?

To, že se asi bude jednat o trochu jinou událost mi došlo, když jsem se o chvíli dozvěděl, že další letadlo narazilo i do druhé věže WTC a obdobná událost se opakovala i ve Washimgtonu, v budově amerického ministerstva obrany. Samozřejmě, že na připravování knížek se už nikdo z nás nesoustředil a všichni jsme se zajímali o zprávy ze Spojených států.

Aby toho nebylo málo, zvláštní věc jsem se dozvěděl druhý den od jednoho z kolegů. Jak to tehdy u nás v práci občas bývalo, tak se ten kolega předešlý den tzv. „zašil“ někde mezi paletami s knížkami a otevřel si zrovna nějakou publikaci s proroctvími. Jakou, to už si nepamatuji, jen vím, že mi říkal, že se mu stalo to, že když se pak vrátil domů z práce, tak se ve zprávách se dozvěděl, že to, co si četl dopoledne v té knížce, se pak odpoledne skutečně v reálu odehrálo! Hold zajímavá záhadologická situace. Však také po 11. září vzrostl zájem o takové tituly typu Nostradamus a jemu podobní.

O co však také vzrostl zájem, byly různé numerologické a číselné výpočty datumů. Tehdy jsem si všiml jedné zajímavosti. Představme si, kdyby se útok odehrál jen o den později, došlo by v datumu k zajímavému seskupení čísel. Ale ono v tom až tak nesejde, protože v momentě útoku na Světové obchodní centrum, například už v Tichomoří, díky otáčení Zeměkoule, skutečně už bylo datum 12. září. Nyní si tuto kombinaci čísel napišme vedle sebe a škrtněme nuly: 1-2-9-2-1. Jedná se o symetrickou řadu, skládající se nejprve z nejnižšího čísla – jedničky, následuje dvojka a pak naopak nejvyšší číslo – devítka. A potom se to symetricky opakuje zpět ke dvojce a jedničce. O to zajímavější věc jsem dostal, když jsem si tato čísla vynesl do grafu. Výsledná čára, kterou poté vyjde spojením bodů, skutečně připomíná letadlo. Náhoda?

11. září je také jediným jedenáctým dnem v měsíci během roku, kde číselný součet společně s číslem měsícem, dává právě jedenáct (1+1+9). A 11. září je současně 254. dnem v roce a ciferný součet tohoto čísla (2+5+4) se rovná opět jedenáct.

Není bez zajímavosti, že obdobné číselné datové souvislosti, byly zaznamenány i u dalších velkých teroristických útoků. Buď šlo o zajímavé seskupení čísel a nebo o zvláštní pozici vůči samotnému 11. září 2011. Namátkou se zmíním o třech dalších největších teroristických útocích, ke kterým došlo v následujících letech, a které se také připisují teroristické organizaci Al Kaida.

Teroristický útok na Bali: Došlo k němu v turistické čtvrti Kuta dne 12. října 2002. Zabito při něm bylo 202 lidí a dalších 209 bylo zraněno. K události došlo přesně 1 rok, jeden měsíc a jeden den od 11. září.

Teroristický útok v Madridu: Dne 11. března 2004 došlo teroristickému útoku na madridské vlakové soupravy. Teroristé tehdy použili celkem třináct časovaných bomb uschovaných v taškách. Útok si vyžádal 191 mrtvých a 2050 zraněných. Došlo k němu na den přesně 2,5 roku po 11. září 2001. A také číselný součet data 1+1+3+2+0+0+4 se rovná jedenáct.

Teroristický útok v Londýně: 7. července 2005 byl svět zděšen dalším teroristickým útokem, který se odehrál v britském hlavním městě. Během ranní dopravní špičky došlo ke čtyřem bombových útoků na londýnské dopravní prostředky. Třikrát bylo cílem útoku metro a počtvrté patrový autobus. Útok si vyžádal 56 mrtvých a kolem 700 zraněných. Teroristé si ke svému útoku vybrali symboliku třech sedmiček v datumu. Dvě sedmičky tvoří 7. červenec a třetí numerologický součet letopočtu 2+0+0+5.

A tak vždy, když je nějaké číselně zajímavé datum, tak říkám, že je „datum jako pro teroristy“. Většinou se tedy nic zásadního nestane. Ale i tak si myslím, že výše uvedené příklady jsou především ponaučením pro tajné služby po celém světě, aby je nebraly na lehkou váhu. I když to na první pohled vypadá divně, aby takovéto číselné souvislosti skutečně sledovali, je docela možné, že by se tak mohlo předejít dalším krveprolitím.

Použité zdroje: wikipedie

Související články:

Zajímavé rozmístění letišť v okolí Prahy

Prozrazují armády na požádání své vojenské tajemství?

Rubrika: záhady

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | úterý 11.9.2012 6:31 | karma článku: 13,37 | přečteno: 1374x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88