Ti antizemanovci si tu prezidentskou kandidaturu představují jak Hurvínek válku

Po Milanu Kohoutovi včera ohlásil kandidaturu další antizemanovský kandidát. Velice jsem se zasmál, když jsem si přiečetl titulek s jeho volebním snem. Prý chce vyhrát už v prvním kole.

Nad prezidentskou kandidaturou sluníčkáře Milana Kohouta, v jehož volebním progarmu je příjmutí nejméně jednoho milionu islámsklých imigrantů, se lze jen z hluboka pousmát. A co počínání dalšího kandidáta pražské kavárny Michala Pažouta, tedy pardon Horáčka? Z odkazu https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/chci-vyhrat-uz-v-prvnim-kole-usetri-to-penize-i-hadky-rika-horacek-3663, jsme se dověděli, že tento kandidát chce prý vyhrát už v prvním kole! Hm, zajímavý cíl. Jestlisi dobře pamatuji, tak vyhrát prezidentsví hned v prvním kole volby se od vzniku samostané České republiky podařilo pouze Václavu Havlovi v roce 1993. Ale to byla úplně jiná situace, kdy prezidenta volila ještě poslanecká sněmovna a navíc bez senátu. Od té doby se to už nepodařilo nikomu. A při zvolení prezidenta přímo lidmi? Obdobně jako prezident se v u nás volí ještě senátoři. A ani si nevzpomínám, kdy se při senátorské volbě stalo naposled, že by se někde zvolil senátor hned v prvním kole.

I když nachvíli připusťme takový bláhový cíl, že by byl některý kandidát zvolený hned v prvním kole. Pokud se podíváme na názorové rozložení obyvatel republiky, jaký by asi musel mít takový kandidát program? Svého času jsem napsal článek Na jaké otázky by měli odpovědět budoucí prezidentští kandidáti?. Tam jsem dal deset otázek, o kterých si myslím, že jsou dnes zásadní a o kterých si myslím, že by na ně i většina lidí v naší zemi odpověděla "ne".

Připomenu:

  1. Jste pro přijímání migrantů se zemí blízkého východu?
  2. Jste proto, aby případně přijmutí migranti ze zemí blízkého východu zde měli možnost usadit se natrvalo?
  3. Je podle vás islám, jejich dominantní víra, takovým náboženstvím, které šíří demokracii, lásku k bližnímu, toleranci napříč náboženskými vyznáními a svět bez válek (hlavně těch náboženských)?
  4. Přejete si, aby islámská víra byla v České republice zastoupena ve větší míře, než je tomu v současné době?
  5. Jste pro ustupování od původních tradic Evropanů v náboženských požadavcích oněm novým rádoby obyvatelům Evropy?
  6. Jste pro nedobré politické vztahy s některým z těchto států (USA, země EU, Rusko, Čína)?
  7. Jste pro adopci dětí homosexuálními páry?
  8. Jste pro zvýšení pravomocí tzv. juvenilní justice v odebírání dětí od svých milujících biologických rodin? (viz typu např. Norsko – Barnevernet)
  9. Jste pro tzv. inkluzi ve školství?
  10. Jste proto, aby se EU zaměřovala na kvazi problémy (žárovky, fény, pomazánková másla, atp.)?
Zdroj: http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=525525

A tak si myslím, kdyby některý kandidát byť na jednu z těchto otázek odpověděl "ano", podstatně by mu to opět snížilo šanci na jeho vítěztví. Zkrátka a dobře lidé v naší zemi jsou většinově proti názorům, které vytahuje na odiv jak pražská kavárna, tak tzv. sluníčkáři. A myslet si, že voliči budou vhazovat do urny takového kandidáta, který jde proti jejich názorům, opravdu silně naivní.

Související články:

Jsem zásadně proti "kavárenskému" rozdělování společnosti

Co nebo kdo bude za těmi nesmyslnými herckými "Týdny neklidu?"

Lidi, hlavně nezblbněte kvůli jedné medaili!

Členové tzv. "pražské kavárny" pro mne na rozdíl od M. Zemana nejsou morální autoritiou

Autor: Libor Čermák | pátek 4.11.2016 6:46 | karma článku: 40,57 | přečteno: 2103x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88