Televize se zřejmě bojí hlasu lidu

Možná jste včera zaregistrovali zprávu, že se letos nebudou udílet ceny divácké ankety Týtý za rok 2015. Jaký je asi pravý důvod? Myslím, že je to více než jasné.

Oficiálně je to prý pro to, že se televizní stanice nemohly dohodnout na nějakém společném postupu. Aha. Takhle se to podle mého názoru říká veřejnosti. Já se ale domnívám, že pravý důvod je úplně jiný. Cena Týtý je přeci anketa divácká. Tudíž v ní hlasuje široká veřejnost. A jak známo, na českou veřejnost nefunguje masáž tzv. „sluníčkových médií“, které se pasovaly do role tvůrců veřejného mínění. A tak i přes vydatnou masáž multikulturistů, Češi pořád ne a ne, aby byli srdceryvní k oné vlně islámských „uprchlíků“. A tak Čech bude raději hlasovat pro Ortel než pro uprchlický večerníček.

To, že organizátoři Týtý se skutečně bojí této věci, mne utvrdilo i v tom, jak přemýšlí o podobě ankety v příštích letech. Prý je na stole i varianta cen nikoliv diváckých, ale odborných! Tudíž diváci už nebudou moci vyjádřit své sympatie k určitým lidem nebo pořadům, ale bude jim tyto sympatie diktovat nějaká odborná porota. To zřejmě asi proto, aby cenu náhodou nedostal někdo s nepohodlnými názory.

Osobně si myslím, a to kolikrát říkají to i sami umělci, že si více váží cen, ve kterých hlasují přímo lidé, něž nějací předem vybraní „odborníci“. A tak bych se tímto chtěl vyjádřit pro návrat cen Týtý v jejich původní podobě, kde mají hlavní slovo právě diváci. Jen ať jsou názory veřejnosti pěkně všem na očích.

Zdroj: http://kultura.zpravy.idnes.cz/tyty-nebude-chf-/filmvideo.aspx?c=A160111_145436_filmvideo_spm

Související články:

Otevřený dopis všem sluníčkářům a novinářům s nechutnými názory

Stydím se za občankáře.cz

Sorry, performeři, ale toto já za umění nepovažuji

Odmítám dětem plést hlavy konkrétním politickým názorem. A zvlášť na uprchlíky

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | úterý 12.1.2016 6:06 | karma článku: 40,41 | přečteno: 2180x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88