Také chcete zakazovat politické nekorektnosti? Jste sami proti sobě!

Pokud jste i vy proto, aby byly politicky nekorektní myšlenky zakazovány, koho myslíte, že jednou společnost více ocení či více odsoudí? Vás anebo nositele oněch názorů? Vy rozhodně za hrdiny považováni nebudete!

Také jste už slyšeli o tom, jak v jedné škole v Barceloně školská rada zakázala na škole celou řadu klasických pohádek včetně Šípkové Růženky? Ne? Tak si to přečtěte na následujícím odkazu: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cervena-karkulka-sipkova-ruzenka-sexismus-barcelona-knihovna-zakaz.A190412_060823_zahranicni_bur. Prý jsou tyto a podobné pohádky něčím jako "příliš sexistické" a "přispívají k šíření stereotypů o mužské a ženské roli".

Nemůžu si pomoci, ale vzpomněl jsem si přitom na známý český televizní seriál "Arabela se vrací", kde také z úst pana děkana (Jiří Hálek) zaznělo "Podívejte, tady z té knížky se ztratila pohádka o Šípkové Růžence. Ještě včera tam byla." Za to, že se tam z té knížky ztratila, v tomto seriálu mohl obr Balibul. A nakonec to dobře dopadlo a pohádkové postavy se zas na svá místa vrátily. Otázkou však je, zda to jednou stejně tak dobře dopadne i s těmi skutečnými příběhovými obětmi skutečného obra "Politickokorektora".

Jiný příklad. V poslední době se také často objevují například zákazy vystupování zpěváků, kteří se nevyjadřují zrovna moc politicky korektně. A tak bychom mohli pokračovat dál. 

A vy souhlasíte s takovýmito zákazy? Nebo byste naopak dokonce vymysleli ještě navíc nějaké další podobné zákazy? Tak se vás teď ptám: Koho myslíte, že pak společnost více ocení? Vás? Anebo naopak ty nositele politicko nekorektních myšlenek, jakožto mučedníků a obětních beránků? Pokud si myslíte, že to budete vy, kdo bude oceněn, tak si laskavě vžijte do toho, co se dělo za sametové revoluce. Kdo byl tehdy víc oceňován? Ti komunističtí cenzoři, kteří politicky uvědoměle zakazovali a dávali do trezoru všechna ta díla, která nekorespondovala se socialistickým nahlížením na svět? Anebo naopak ti dříve zakázaní autoři? "B" je samozřejmě správně. A pamatujte si, že historie se opakuje!

Tak pokud milí zakazovači politicky nekorektních myšlenek nechcete jednou dopadnout stejně jako cenzoři komunističtí, měli byste se jakýmkoliv ideologickým zákazům tvrdě vyhýbat a nechat všemu naprosto volný průběh, jak se na každou správnou svobodnou demokratickou společnost sluší a patří.

Související články:

ČR by v rámci EU měla prosazovat konec povinné politické korektnosti

Také jste pro trestání lidí s jiným názorem? Zřejmě si nejste jisti tím svým!

Kdo, že jsou největší hrdinové dnešní doby? Cenzoři?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pátek 12.4.2019 9:47 | karma článku: 31,05 | přečteno: 540x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88