Tak Čechům prý vadí i křesťanství a buddhismus. Aha.

Snad jen proto, aby tzv. „sluníčkáři“ měli utvrzený svůj pohled, že k islámu kritičtí Češi jsou prý xenofobové, přišli s podivným výzkumem. Že nám prý vadí i buddhisté i křesťané. Jiné vysvětlení nemám.

V článku, který mimo jiné vyšel i na  http://www.lidovky.cz/vadi-nam-romove-muslimove-i-buddhiste-cesi-propadli-v-pruzkumu-rasismu-1nm-/zpravy-domov.aspx?c=A151012_150021_ln_domov_jzl, je popsán jakýsi průzkum, že Čechům prý vadí i křesťané i buddhisté. Odpor k islámu, ten je podle mého názoru pochopitelný. Praktiky, které toto náboženství používá, ty přeci nepatří do vyspělé civilizace, ale někam mezi barbary. A tak to, že jsme k islámu kritičtí, lze proto pochopit. Jenomže z nějakých důvodů, to pořád ještě nemůžou pochopit ti islamofilní multikulturisti. A tak nás pořád nazývají xenofoby. Vždyť ti by přeci rádi, aby se i tady v Česku ten jejich urážlivý a k jinověrcům netolerantní islám usadil také. Nevím, co je k tomu vede. A tak oni, snad proto, aby se ta jejich hypotéza o xenofobních Češích potvrdila, budou do světa hlásat, že nám prý vadí i jiná další náboženství.

Já si na rozdíl od nich nemyslím si, že by Češi byli xenofobní z takových náboženstvích jako je křesťanství nebo buddhismus. Ze svého okolí neznám nikoho, kdo by měl vyhraněný názor proti křesťanům či buddhistům. Alespoň ne tak, jak je kritický vůči muslimům. A že těch lidí kritických vůči islámu znám! A je to dobře, že jsme k němu tak kritičtí. To protože je vidět, že o něm alespoň něco víme! Nekritičnost je přeci znakem nevědomosti. A tak vyzývám všechny, aby se zdráhali jakýchkoliv neprokázaných hypotéz o údajné české xenofobii. A místo toho se zaměřili na skutečný problém týkající se této problematiky. A to jsou podivné praktiky a přístupy islámu jako takového.

Já rozhodně před problémy s islámem nehodlám zavírat oči. Jeho praktiky jsou civilizačně problematické. A je dobře, že se o nich mluví a, že i lidi o nich přemýšlí. Tak to má být, tak je to přeci správné. A čím víc o nich budou lidé pochybovat, tím víc začnu přemýšlet o tom, že to s naší pozemskou civilizací ještě není všechno tak úplně ztraceno.

Související články:

Autor: Libor Čermák | pondělí 19.10.2015 6:31 | karma článku: 33,65 | přečteno: 1190x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,58

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88