Syrští sirotci prý jako předvolební rétorika. Cha, cha.

Když jsem psal minulý příspěvek na toto téma, doufal jsem, že se to vše umoudří a sluníčkáři s těmi syrskými sirotky přestanou. Jenže oni s tím šílí pořád dál a dál.

Zřejmě můj článek "Uměle vytvořená aféra se sirotky je pěst na oko od sluníčkářů" pořád ještě nestačil. K tomu jsme se dozvěděli, že celá aféra ze sirotky byla ze strany paní Šojdrové vymyšlena prý jen kvůli volební rétorice. Je to samozřejmě možné, že někteří lidé myslí tak, že si tím přihřejí polívčičku u voličů.

Jenže já se ptám: "U kterých voličů?" Tady u nás snad budou volit pánové Soros nebo Macron? Nebo snad dokonce paní Merkelová? Tito a podobní lidé by to tam možná za takovouto rétoriku ten hlas do urny hodili. Ale tady jsme v Česku. A tady takové nápady, jako tahat sem nějaké lidi ze Sýrie, minimálně tři čtvrtě lidí spíše odradí.

Například já bych to tam za to takovému politikovi neházel. A mám ještě jeden podstatný důvod, proč mám s touto akcí pí Šojdrové problém. Představte si, že jste malé dítě, sirotek. A teď vás najednou někdo hromadně odveze někam do zcela cizího prostředí. A místo dětského domova u vás doma, vás dá do jiného ústavu někde 5000 kilometrů daleko od vaší domoviny, kde nikomu nerozumíte a kde je zcela rozdílná kultura než ta vaše. Kdybych byl na tom místě já, tak bych z toho byl nešťastný a v silném stresu. A ničím by mi to nepomohlo. Naopak.

A proto vyzývám politiky, přestaňte vymýšlet takové nesmysli. A pokud chcete těm sirotkům ze Sýrie pomoci, tak jim pomáhejte tam u nich v Sýrii!

Související články:

Uměle vytvořená aféra se sirotky je pěst na oko od sluníčkářů

Přiznání zastupitele L. Č.

Autor: Libor Čermák | pátek 21.9.2018 19:03 | karma článku: 40,09 | přečteno: 1407x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88