„Sláva Bohu“ na anglických autobusech

Víte, že po zvolení nového starosty Londýna prý budou mít autobusy v některých anglických městech v době nějakého ramadánu na sobě nápis „Sláva Alláhovi“? Nic proti, akorát bych navrhl jednu menší změnu.

Proč by měly anglické autobusy nést nápis zrovna arabské nápisy „Sláva Alláhovi“? Že by kvůli náboženskému přesvědčení nového londýnského starosty? Jenže, pokud vím, ve Spojeném království je přeci úřední řečí angličtina. Tak ať mi nikdo neříká, že angličtina nemá výraz pro slovo „Bůh“, že si ho musí honem vypůjčovat zrovna od nějakých Arabů. Kdo se někdy učil anglicky, ví, že angličtina pro slovo „Bůh“ skutečně výraz má. Angličtináři a všichni ti, co se někdy učili anglicky, jistě potvrdí, že „Bůh“ se anglicky řekne „God“. Tak vidíte, že má a nepotřebuje si vypůjčovat slova odněkud z blízkého východu.

Mimochodem, svoje slovo „Bůh“ má i čeština. A tak ani my si na území našeho státu toto slovo nemusíme pro češtinu vypůjčovat odněkud z blízkého východu. Že mám pravdu?

Takže, pokud by na těch anglických autobusech byl výraz „Alláh“ pozměněn na výraz „God“, byl by to jistě pozitivní přístup. Bylo by jednak nábožensky neutrální a věřící jiných náboženství by neiritoval, že se jedná o nemístnou propagaci jednoho konkrétního náboženství na úkor jiných.
Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/392979/londyn-po-zvoleni-muslimskeho-starosty-slava-allahovi-budou-hlasat-autobusy.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | středa 11.5.2016 6:24 | karma článku: 35,09 | přečteno: 1579x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88