Škromach nebo Dienstbier?

Ačkoliv Miloš Zeman má za sebou jen dva roky ve funkci prezidenta ČR, začínají se už teď objevovat možní kandidáti do příštích prezidentských voleb za tři roky.

Jakožto člověka levostředových názorů mne samozřejmě bude nejvíc zajímat, který z prezidentských kandidátů vzejde z řad sociální demokracie. Zatím se hovoří o dvou jménech, a to o Zdeňkovi Škromachovi a Jiřím Dienstbierovi. Ke kterému z nich se přiklonit? Doufám, že oba jako levicoví politici budou podporovat i tradiční levicový ekonomický program. To znamená, podpora investic, podpora růstu hrubého domácího produktu, podpora nižších a středních vrstev a zamezování rozvírání se nůžek mezi bohatými a chudými.

Jenomže v poslední době se však objevila ještě další témata, o kterých bych chtěl nebo naopak nechtěl, aby se jimi můj prezidentský kandidát zabýval. Jsou to takové ty „multikultinesmysly“, jako je možná islamizace Evropy (Ne islamizaci Evropy) nebo nechutné praktiky juvenilní justice (Ne juvenilní justici). Rád bych chtěl, aby můj kandidát proti takovým to věcem vystupoval. Osobně například nevěřím, že bych boj proti takovým to negativním jevům mohl čekat například od Jiřího Dienstbiera. Mám totiž takový pocit, že ten si na takovýchto věcech naopak postavil svojí politickou kariéru. Co se týká názoru Zdeňka Škromacha na takovéto věci, tak dosud je moc neznám.

Proto bych nejraději přivítal kandidaturu a posléze i zvolení ještě třetího možného levicového kandidáta, kterým by podle mého názoru neměl být nikdo jiný, než současný prezident Miloš Zeman. Ten mi v takovýchto tématech mluví kolikrát i z duše, a tak bych si i přál, aby byl zvolený i na druhé své funkční období.

 

Související články:

Prezident Miloš Zeman má opět mojí pochvalu

Nestojím o mediální manipulaci

Ne štvavé kampani proti prezidentovi Zemanovi

Stydím se za házeče předmětů na prezidenty

Rubrika: Politika a společnost

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 26.2.2015 6:13 | karma článku: 21,32 | přečteno: 798x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88